OTIMAJU SRPSKU CRKVU: Nova provokacija u selu Suvo Grlo nedaleko od Srbice

D. Z.

21. 12. 2020. u 21:42

U BLIZINI ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice nepoznati počinioci postavili su znak na kojem, na albanskom i engleskom jeziku, piše "Naša crkva".

ОТИМАЈУ СРПСКУ ЦРКВУ: Нова  провокација у селу Суво Грло недалеко од Србице

Tabla koja provocira Srbe na KiM

U saopštenju Kancelarije za KiM kaže se da "nije jasno da li je reč o nečijoj samoinicijativnoj provokaciji ili zvaničnoj kampanji Prištine" ali je, kako se navodi, posle ugrožavanja manastira Visoki Dečani i teksta na jednom albanskom portalu u kojem se Pećka patrijaršija naziva albanskom crkvom, reč o još jednom grubom napadu na srpsku versku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji.

- Reč je o ostacima crkve koju Srbi iz Suvog Grla i dalje posećuju u obredne svrhe, dakle o živom mestu molitve i bogosluženja, i upravo su oni, sa razlogom, podelili sa nama zabrinutost zbog ovakve provokacije - ističe se u saopštenju.

Navodi se i da se širom KiM nalaze nebrojene srpske crkve i ostaci nekadašnjih srpskih pravoslavnih sakralnih objekata koji svedoče o hrišćanskom i srpskom karakteru naše južne pokrajine, kao i da nikome neće biti dozvoljeno da nasiljem, grubim istorijskim falsifikatima i jeftinim provokacijama poništi vekove srpskog trajanja na tim prostorima. Dodaje se da će ovom i sličnim incidentima u prethodnom periodu, biti obaveštene nadležne međunarodne institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije