PETKOVIĆ PORUČIO: Vučić čini sve da obezbedi nesmetano snabdevanje električnom energijom severa KiM

Novosti online

22. 12. 2020. u 13:34

NI Srbija niti predsednik Aleksandar Vučić ništa ne predaju u ruke Albancima, kako to maliciozno priželjkuje i neosnovano optužuju Rada Trajković i njeni politički šefovi, već čini sve da obezbedi nesmetano snabdevanje električnom energijom severa Kosova i Metohije, rekao je član GO SNS Petar Petković.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Вучић чини све да обезбеди несметано снабдевање електричном енергијом севера КиМ

Foto: D. Zečević

-I da ne bude nikakve dileme, u tome uspeva i uspevaće, dok god je na čelu naše države odgovorna vlast koja brine pre svega za interese svog naroda, a ne za jeftine političke poene ili aplauze iz Prištine. Poražavajuće je da danas u Srbiji imamo opozicione političare koji iz svojih lagodnih pozicija u Beogradu napadaju rođenu državu i otvoreno se svrstavaju na stranu Prištine koja godinama odbija da sprovede potpisane sporazume - i Briselski sporazum i sporazum o energetici iz 2013. godine i akcioni plan donet uz zaključke EU posrednika 2015. godine – kaže Petković.

-Upravo je zbog toga Srbija ponovo, po peti put podnela zahtev za registraciju i licenciranje dve srpske kompanije čije su nadležnosti trgovina, distributivne usluge i snabdevanje potrošača na severu KiM električnom energijom. I upravo je zbog toga Srbija pokrenula niz diplomatskih aktivnosti prema međunarodnoj zajednici kako bismo uspeli da nesmetano nastavimo snabdevanje strujom severa pokrajine. Mi nismo sedeli, čekali, brojali dane, niti sekunde TV prava i milione kao politički mentori Rade Trajković. Mi smo od prvog trenutka radili na obezbeđivanju energetske sigurnosti i stabilnosti za naš narod na severu pokrajine. I u tome uspeli. U pravu je Rada Trajković samo u jednom. Nema nazad za Srbiju. Srbija ide napred i nastaviće da jača i ekonomski i institucionalno i politički, a ona i njeni šefovi odavno su deo političke, nazadne istorije. Možda upravo zbog toga Radu Trajković sada u Prištini kandiduju za novu predsednicu samozvanog Kosova. Kako stvari stoje, uskoro će joj se za to i ukazati prilika – dodao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest