LUTOVAC SAKUPIO "DOKAZE" IZ NOVINA: Odluka o tome ko će biti na čelu Demokratske stranke biće doneta najverovatnije tek krajem januara

D. M.

23. 12. 2020. u 10:21

ODLUKA o tome da li na čelu Demokratske stranke ostaje Zoran Lutovac ili kormilo preuzima Branislav Lečić, kojeg je deo članova izabrao za predsednika, sva je prilika, neće biti doneta pre kraja januara.

ЛУТОВАЦ САКУПИО ДОКАЗЕ ИЗ НОВИНА: Одлука о томе ко ће бити на челу Демократске странке биће донета највероватније тек крајем јануара

Lečić i Lutovac na suprotstavljenim stranama

U ponedeljak se Lečićeva struja izjasnila o podnesku koji je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave prethodno podneo Lutovac, a u kojem je, kako tvrde naši izvori, uglavnom kao dokaze dostavio novinske naslove i tekstove o dešavanjima u DS, dok su se na pravne akte paušalno pozivali.

- To je naslikovitiji prikaz kako Lutovac i oni koji ga podržavaju tumače pravo i kako vide DS. S druge strane, Pravni tim DS, koji je na strani Lečića, poslao je podnesak na izjašnjavanje Lutovca, tačnije advokatske kancelarije koja ga zastupa. U podnesku su izneli sve neophodne činjenice, ali i priložili odluke Statutarne komisije, s obzirom na to da su one konačne i obavezujuće za sve organe, uključujući i predsednika stranke - tvrdi naš sagovornik.

On dodaje da Lečić u svom podnesku nije želeo da komentariše novinske članke koje je kao dokazni materijal dostavio Lutovac, jer se ovde ne vodi "spor o uvredama časti ili kleveti", već o pravnom osnovu upisa zakonskog zastupnika jedne političke organizacije.

S obzirom na ove nove dokumente koje su obe strane dostavile Ministarstvu, zapravo je ponovo počeo da teče rok od 30 dana u kome ovaj resor treba da donese odluku o tome ko će ubuduće voditi DS. To znači da bi ta odluka, ukoliko u međuvremenu ne bude novih podnesaka Ministarstvu, mogla da bude doneta krajem januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)