FIZIČKA VEZA SA RUSIJOM: Kusturica otkrio kako će Srbiju mimoići okupatorska čizma

Novosti online

25. 12. 2020. u 22:26

SRPSKI reditelj Emir Kusturica istakao je da je sada, nakon što gas stiže iz Rusije u Srbiju, mnogo lakše čekati budućnost.

ФИЗИЧКА ВЕЗА СА РУСИЈОМ: Кустурица открио како ће Србију мимоићи окупаторска чизма

Foto Ž. Knežević

- Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grejati i dobiti "jeftiniju" ekonomiju. Mnogo važniji će biti psihološki efekat koji taj gasovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju - rekao je Kusturica, komentarišući vest o puštanju u rad gasovoda "Balkanski tok" kojim gas iz Rusije, preko Turske i Bugarske, od juče već stiže do Srbije.

- Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok. Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promenjeni, najčešći prevoznici ljudi i roba su avioni, ali su gas i tečno zlato uvek imali drugačiji transport - rekao je Kusturica za portal "Iskra".

Evo jednog razloga, naglasio je Kusturica, da se umesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja gasovoda i gasa koji stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

- Umesto vojničke čizme koja gazi na jugoistok da bi se domogla bogatstva sa Bliskog istoka, gasovod sa Dalekog istoka pored toplote povećava šanse da nas mimoiđe prava okupatorska čizma - poručio je Kusturica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)