ARKANOVI POSLOVI ZA UDBU: Šešelj otkrio sadržaj dokumenta koji mu je Frenki dao u Hagu (VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2020. u 13:55

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj govorio je u Jutarnjem programu Hepi televizije o Željku Ražnatoviću Arkanu, te istakao da je Arkan bio i agent savezne UDBE.

АРКАНОВИ ПОСЛОВИ ЗА УДБУ: Шешељ открио садржај документа који му је Френки дао у Хагу (ВИДЕО)

Foto: Igor Marinković/Novosti arhiva/ilustracija

- Arkan je pre rata bio agent UDBE i lični prijatelj Staneta Dolanca. Stane mu je poklonio pištolj sa posvetom:,,Željku od Staneta." Bio je profesionalni ubica, učestvovao je u organizaciji ubistva Đurekovića i još nekih ljudi. Njega je rat zatekao kao agenta savezne UDBE, šef savezne policije je tad bio Ćulafić i on mu je dao zadatak da što više kompromituje Slobodana Miloševića na velikim mitinzima. Zato je Arkan dolazio sa najzapaljivijim parolama, pa se penjao na konje pred Saveznom Skupštinom... Postoji policijski dokument o tome koji mi je u Hagu dao Franko Simatović i koji sam ja upotrebio i u svom procesu - izjavio je Šešelj.

Lider radikala je rekao i da je Srpska dobrovoljačka garda trebala da kontrira Giškinoj Srpskoj gardi.

Šešelj je rekao da Arkan nije mogao da odoli ratnom plenu, ali da su članovi njegove garde imali mnogo junaka u jedinici.

Lider SRS je rekao da se Arkan oteo kontroli posle Badžine (Radovan Stojičić Badža) pogibije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO