NA VUČIĆEV ZAHTEV: Vlada odobrila pomoć od milion evra Hrvatskoj

Novosti online

30. 12. 2020. u 16:17

VLADA Srbije donela je danas odluku, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se milion evra uputi Hrvatskoj kao finansijska pomoć za sanaciju štete nastale usled razornog zemljotresa koji je pogodio susednu zemlju.

НА ВУЧИЋЕВ ЗАХТЕВ: Влада одобрила помоћ од милион евра Хрватској

Foto: Tanjug

Članovi Vlade Srbije izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja, saopšteno je iz Nemanjine 11.

U zemljotresu jačine 6,3 stepena koji je pogodio centralnu Hrvatsku poginulo je najmanje sedam osoba i pričinjena je velika materijalna šteta.

Predsednik je, ranije danas, poslao pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (47)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!