GALIJAŠEVIĆ O LAŽNOJ DRŽAVI: Tzv. Kosovo nije sposobno da formuliše bilo kakvu formu suvereniteta

Novosti online

02. 01. 2021. u 16:12

STRUČNjAK za bezbednost Dževad Galijašević kaže da će predstojeći vanredni kosovski izbori biti opterećeni činjenicom da, uprkos podršci Zapada, tzv. Kosovo nije država i ne zna se kad bi moglo biti.

ГАЛИЈАШЕВИЋ О ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Тзв. Косово није способно да формулише било какву форму суверенитета

Foto: Jutjub printskrin

Galijašević je rekao da opređeljenje albanskih političara i narodne većine predstavlja izvor svih bezbednosnih problema i kreira takvu političku situaciju u kojoj uvek pobeđuju oni koji nude najgore opcije sa stanovišta državnog integriteta Srbije i mira na tom delu Balkana.

- Tako će izgledati i sledeći izbori na Kosovu - smatra Galijašević.

On je rekao da će Kosovo i Metohija sa albanskom dominantnom ulogom uvek biti samo prostor koji nije sposoban da artikuliše ambiciju da bude država.

Smatra da sa postojećom političkom svešću, tzv. Kosovo nije sposobno da formuliše bilo kakvu formu suvereniteta, čak ni u odnosu na svoje pokrovitelje, NATO zemlje - SAD, Nemačku, Tursku...

Na pitanje da li je moguće obnavljanje takozvane "velike Albanije, Galijašević kaže da će okupirano i silom oduzeto Kosovo uvek biti u političkoj diskrepanci dve albanske težnje - da nastavi da prkosi Srbiji kao NATO protektorat ili da se pripoji drugoj državi - Albaniji.

- I jedna i druga mogućnost je privlačna albanskim političarima na Kosovu, jer odvajaju Kosovo i Metohiju od istorijske, kulturne, verske i političke matice - Srbije. U ovoj fazi to je glavni cilj, koji se, po Albancima, ima pravo realizovati i silom - navodi Galijašević.

(Kosovo Onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)