OČUVANJE DUHOVNOG I NACIONALNOG IDENTITETA Popović: Vučićeva poseta Hilandaru je poruka o jedinstvu

Tanjug

09. 01. 2021. u 10:48

MINISTAR bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Hilandaru u ovom trenutku ima veliku simboliku i nosi važnu poruku.

ОЧУВАЊЕ ДУХОВНОГ И НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА Поповић: Вучићева посета Хиландару је порука о јединству

Foto: Instagram

Popović je za Prvu tv istakao da to što je do Vučićeve posete manastiru, koji su osnovali Sveti Sava i njegov otac Sveti Simeon, došlo nakon završetka hrama Svetog Save u Beogradu i pred otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu za nekoliko dana nosi simboliku duhovnog i nacionalnog jedinstva.

- Nacionalno i duhovno jedinstvo je sad potrebno Srbiji kao što je uvek i bilo, jer bez očuvanja nacionalnog i duhovnog identiteta i državotvornosti nema ni opstanka nacije i to je bila poruka Vučića za budućnost - rekao je Popović koji je pratio Vučića tokom posete Hilandaru u vreme božćnih praznika.

Dodao je da je predsednik želeo lično da se upozna sa radovima nakon požara koji se dogodio pre skoro 17 godina i da ubrza radove na obnovi kako bi manastir zasijao u dužnom svetlu kao što je to bilo vekovima.

Popović ističe da je važno i to što je poseta Vučića Hilandaru došla u jeku pandemije.

Podsetio je da manastir od marta ne prima posetioce, a da ih je ranije bili oko 15.000 godišnje.

Navodi da su predsednika srdačno dočekali, a najviše su ga pitali o Kosovu i Metohiji.

- Predsednik ništa nije krio, govorio je da će biti mnogo izazova - rekao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)