MINISTAR VULIN UZVRAĆA NA KRITIKE: Nikako da nam SDA kaže ko je pokušao da ubije Vučića

Tanjug

09. 01. 2021. u 23:44

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini lider na Balkanu koji se iskreno bori za mir, kao i da BiH poštuje više od pojedinih funkcionera iz te zemlje.

МИНИСТАР ВУЛИН УЗВРАЋА НА КРИТИКЕ: Никако да нам СДА каже ко је покушао да убије Вучића

Foto Tanjug

- 'Aleksandar Vučić je jedini lider na Balkanu koji se iskreno bori za mir, a Bosnu i Hercegovinu poštuje više od njenih funkcionera iz redova Federacije koji traže unitarnu BiH, ali bi da komadaju Srbiju i priznaju Kosovo - rekao je Vulin reagujući na kritike iz Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića povodom Vučićeve čestitke Dana RS.

Stranci demokratske akcije (SDA), kako je dodao, smeta što Vučić čestita dan ustavnom delu BiH - Republici Srpskoj, priznatoj u Dejtonu, a osnovanoj voljom srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH.

- 'Osim mržnje prema predsedniku Srbije i predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću, SDA ne može da objasni u čemu je problem u Vučićevom poštovanju Dejtona. Umesto što mrzi Vučića, bolje bi bilo da SDA kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i gde je u trenutku linča predsednika Aleksandra Vučića bio njegov domaćin Bakir Izetbegović - dodaje Vulin.

- 'Aleksandar Vučić u trenutku linča nije spustio glavu i svoje napadače je gledao bez sakrivanja, a da li posle svega Bakir sme Vučića da pogleda u oči? - izjavio je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Iz SDA su ranije večeras zbog čestitki povodom Dana RS optužili Vučića i srpske vlasti da imaju neiskren odnos prema BiH i da kriju i štite odgovorne za zločin u Srebrenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna