SINOD SPC: Grigorijeve izjave nemaju veze sa Hristom

D.M.

11. 01. 2021. u 17:26

VERNI narod i ukupna javnost proteklih prazničnih dana, pomućenih epidemijom i stradanjem ljudi i njihove imovine u zemljotresu na Baniji, dodatno su zbunile izjave episkopa diseldorfskog i nemačkog g. Grigorija, koje su isključivo političkog, čak i stranačkog karaktera, i nemaju dodirnih tačaka sa verom u Hrista Spasitelja ili sa misijom Pravoslavne Crkve - navodi se u saopštenju Iz Kancelarije Svetog Arhijerejskog Sinoda.

СИНОД СПЦ: Григоријеве изјаве немају везе са Христом

Foto: Novosti arhiva

Povodom istupa vladike Grigorija, Sinod ističe da je osetio obavezu da, s tim u vezi, sve one koji odnosne političke izjave pripisuju SPC ili ih na bilo koji način dovode u vezu sa njom, obavesti da se radi o isključivo ličnom stavu i angažovanju pojedinca, i to ne u svojstvu arhipastira slovesnog Naroda Božjeg nego isključivo u svojstvu građanina.

- Koliko je dozvoljena i blagoslovena politička ili državno-pravna aktivnost epikop i klirik o tome rasuđuje i prosuđuje, autonomno i samostalno, na osnovu svoga kanonskog poretka, isključivo Crkva - ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)