POLITIČARI OSUĐUJU PRETNJE VUČIĆU I NJEGOVOJ PORODICI: Napad na predsednika je napad na državu i na sve njene građane

V.M.

12. 01. 2021. u 18:04 >> 18:26

PREDSEDNIKU Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici opet je prećeno na društvenim mrežama. Nakon toga usledile su projne reakcije u znak podrške.

ПОЛИТИЧАРИ ОСУЂУЈУ ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ И ЊЕГОВОЈ ПОРОДИЦИ: Напад на председника је напад на државу и на све њене грађане

Foto: D. Milovanović

Petković: Nikada mržnja neće biti snažnija od istine

Petar Petković, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je nanapade na predsednika i njegovu porodicu.

"Monstruozne pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu pokazatelj su kako se lako atmosfera mržnje i netrpeljivosti koju u javnosti stvara deo opozicije preliva i na društvene mreže i postaje oružje u rukama sumnjivih pojedinaca.

Ovakve poruke po pravilu dolaze nakon što predsednik najavi otvaranje novih fabrika ili istakne ekonomske uspehe Srbije. Pretnje ne dolaze slučajno i direktno su inspirisane ostrašćenim đilasovskim kampanjama kojima svakodnevno svedočimo. Iako su njihovi autori možda anonimne osobe sa društvenih mreža, potpis njihovog inspiratora je više nego jasan.

Pretnje smrću predsedniku Srbije, njegovom ocu, majci, bratu i deci nažalost nisu izolovan slučaj i sa njima porodica Vučić živi svakodnevno. Zato pozivam nadležne organe da bez odlaganja reaguju u ovom, ali i svim drugim slučajevima direktnog ugrožavanja bezbednosti predsednika Vučića i članova njegove porodice.

Dok se Srpska napredna stranka trudi da gradi društvo dijaloga i tolerancije, u kojem iako se ne slažemo možemo da razgovaramo, dotle pojedinci smatraju da je nasilje odgovor na sve ekonomske rezultate, nove auto-puteve, bolnice, fabrike.

Nikada mržnja neće biti snažnija od istine, a rezultati kojima svakodnevno svedočimo ostaće naš jedini odgovor."

Gak: Celo društvo mora ponoviti-ne nasilju i ne mržnji

Beograda Slavko Gak poručio je danas da je potrebno da celo društvo još jednom glasno ponovi - “ne nasilju i ne mržnji”.

- Veliko ne, zato što kada bilo ko poziva na nasilje nad nečijom porodicom on ne razmišlja o tome da će sutra i sam biti takva meta, ako ne osudi - ukazao je Gak u saopštenju povodom novih pretnji upućenih predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Gak je istakao da se mora reći veliko "ne", jer ako pozivate na ubistvo predsednika jedne države, koliko se bezbedno onda, pita Gak, osećaju svi drugi građani?

On je ukazao da se kategoričko ne mora reći i na pozivanje na bilo kakvo zlo nad bilo kojom decom, jer "ako padnemo na ispitu zaštite dece, koji nam to ispiti drugi imaju bilo kakvu vrednost". Gak se suprotstavio svakom ovakvom obliku primitivizma u državi koja, kako kaže, krupnim koracima korača ka davno zacrtanim evropskim ciljevima kojima je konačno blizu.

"Pozivam zato sve na veliko “ne” svakom nasilju i najglasniju osudu do sada na sve napade koje predsednik Aleksandar Vučić i njegova porodica trpe jer pružaju otpor svakom pokušaju povratka naše zemlje u blato iz koje ju je izvukao", poručio je Gak, saopštio GrO SNS.

Ilić:Nadležni hitno da reaguju na pretnje Vučiću i porodicu

Ivana Tomić Ilić, članica GO SNS pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na pretnje Vučiću i njegovoj deci i porodici.

- Ovo nije prvi put da se preti predsedniku Vučiću, vređa njegova porodica, upućuju gnusne pretnje i uvrede njegovim sinovima, kćerki i celoj porodici, zato hitno vinovnici tih pretnji moraju biti privedeni pred lice pravde. Ovo je prevršilo svaku meru i daleko je od bilo kakvog političkog dijaloga i razmene mišljenja - navela je Tomić Ilić u izjavi koju je medijiam dostavila informativna služba SNS.

Svakodnevne pretnje, uvrede, pogrdne reči i lažne optužbe na račun predsednika Vučića i njegove porodice moraju prestati, poručila je, navodeći da oni koji ih upućuju i oni po čijem nalogu to rade, stvaraju atmosferu straha i panike među građanima Srbije.

- Niko ne sme ugrožavati ničiju bezbednost, a još manje pozivati na ubistvo i smrt predsednika Srbije i njegove dece - zaključila je.

Božović: Državni organi da reaguju povodom pretnji

Članica Gradskog odbora SNS Beograda, Sonja Božović, najoštrije je danas osudila pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

- Apelujem na državne organe da reaguju i kazne odgovorne za pomenute pretnje jer ne smemo dozvoliti da govor mržnje i ovakvi monstruozni ispadi pojedinaca postanu naša svakodnevnica - navela je Božović u saopštenju.

Ona je istakla da se SNS od svog osnivanja zalaže za borbu protiv svakog vida nasilja i smatra da je neophodno sprečiti i sankcionisati verbalno nasilje koje je prisutno na društvenim mrežama.

- Kao politička stranka uvek smo se zalagali za bezbednu i uređenu Srbiju, zbog čega ne smemo dozvoliti da ovakvi postupci prođu nekažnjeno, pogotovo zbog toga što se pored predsednika Srbije u najmonstruoznijem kontekstu pominju njegova deca - ukazala je Božović.

Ona je ocenila da je krajnje vreme da se ovakvi napadi zaustave i sankcionišu.

- Srbija je bila i ostaće zemlja koja štiti svoje građane, njihova prava i bezbednost - te nas nikakvi izlivi besa i mržnje neće sprečiti da Srbiju kao takvu i očuvamo - poručila je Božović, saopštio je GrO SNS.

Mihajlović:Nasilje i pretnje ne smeju biti način

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović osudila je danas nove pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preko društvenih mreža.

- Možete da se ne slažete sa nečijom politikom, ali uvrede, mržnja i pozivi na nasilje i ubistvo sigurno nisu i ne smeju biti način da to izrazite - istakla je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ukazala da se neslaganje sa nečijom politikom iskazuje na izborima, a ne tako što ćete upućivati najružnije reči i pretiti članovima nečije porodice.

GO SNS ŠABAC: Napad na predsednika je napad na državu i na sve njene građane

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu najoštrije osuđuje jezive pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Veoma smo zabrinuti što se ovakve poruke sve učestalije pojavljuju. Uznemireni smo i činjenicom da se oni koji ih ostavljaju više i ne kriju iza pseudonima na društvenim mrežama.

Prirodno je da se ne slažu svi sa aktuelnom državnom politikom. Srpska napredna stranka podržava kritiku, jer smatramo da je u demokratskom društvu kojem pripada naša zemlja, konstruktivni dijalog poželjan i potreban.

Zato nam je nepojmljivo da postoje oni koji će svoje neslaganje iskazati ne samo prostaklucima, već i kletvama i otvorenim pretnjama državnom vrhu i članovima njihovih porodica.

Ako se neko drzne da tako otvoreno zapreti predsedniku Srbije, ne štedeći ni njegovu decu, šta da očekuju drugi građani naše države? Napad na predsednika je napad na državu i napad na sve njene građane.

Zato zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere kako bi se što hitnije sankcionisale ovakve pojave u našem društvu - saopšteno je iz gradskog odbora ove stranke.

PS: Od pretnji šljama i ološa, jedino opasnije ćutanje


- Želje da Vučić što pre dobije rak i da njegovu decu pregaze kola tako da ne može da ih prepozna i identifikuje, nisu više slučaj za psihijatra, već za tužilaštvo.

Od pretnji šljama i ološa, jedino je opasnije ćutanje - istakli su u Pokretu socijalista povodom upućenih pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj deci na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESKRIVENO LICEMERJE ZAPADA I BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI: Važne tačke Vučićevog govora nakon jučerašnje vojne vežbe Vihor 2024