JOVANOVIĆ U STABILNOM STANJU: Lider LDP i dalje ima teške zdravstvene probleme, ali nije životno ugrožen!

Novosti online

13. 01. 2021. u 16:40

LIDER LDP Čedomir Jovanović, koji je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović", u stabilnom je stanju, a bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis - zapaljenje plućne maramice - navodi izvor blizak političaru.

ЈОВАНОВИЋ У СТАБИЛНОМ СТАЊУ: Лидер ЛДП и даље има тешке здравствене проблеме, али није животно угрожен!

D. Balšić

Ova upala je, kako se dodaje, pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na kovid.

Pod kontrolom

- Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i lekari su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je letos bio i na kiseoniku - navodi osoba bliska Jovanoviću.

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kiseonik. Da nije tako, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj nezi. Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih lekarskih saveta.

Jake posledice kovida

Podsetimo, Jovanović je u julu takođe bio u bolnici u KBC "Bežanijska kosa", ali i na Infektivnoj klinici, jer mu je dijagnostikovan koronavirus, a tada je imao tešku kliničku sliku. Zbog otežanog disanja i opšte slabosti, političar je bio više dana priključen na kiseonik, a po izlasku iz bolnice je i sam rekao da mu je "kiseonik spasao glavu". Pored teške upale pluća, lider LDP je tada imao i visoku temperaturu, ali i kardiološke probleme. I nakon nekoliko meseci Jovanović, kako je rekao, nije uspeo da se vrati u fizičku formu, a nije mogao ni da vežba jer su posledice koronavirusa bile jake.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)