VUČIĆ SA ZAVELSOM: Predsednik primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine

Novosti online

14. 01. 2021. u 08:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Estanislaoa Zavelsa, a u razgovoru je konstatovano da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da dve zemlje intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

ВУЧИЋ СА ЗАВЕЛСОМ: Председник примио у опроштајну посету амбасадора Аргентине

Foto: Instagram

Predsednik Vučić i ambasador Zavels su izrazili nadu da će vakcinacija doprineti da Srbija i Argentina, kao i čitav svet, prevaziđu izazove pandemije i posvete se daljem ekonomskom razvoju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama po tom pitanju, i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio ambasadoru i na značajnom doprinosu koji je svojim diplomatskim umećem dao bilateralnim odnosima.

Ambasador Zavels je izrazio zahvalnost za podršku koju je imao tokom rada u Beogradu. On je izdvojio nekoliko oblasti u kojima vidi značajne mogućnosti za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, kao i nauke i istraživanja.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom i profesionalnom životu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024