JOVANOVIĆ O DIJALOGU VLASTI I OPOZICIJE: To je unutrašnje pitanje, davanje saglasnosti na inostrani uticaj mora se smatrati neprihvatljivim

Novosti online

14. 01. 2021. u 10:01

PREDSEDNIK Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je danas vlasti u Srbiji da, bez odlaganja, organizuje okrugli sto vlasti i opozicije, bez ikakvog spoljnog mešanja i posredovanja.

ЈОВАНОВИЋ О ДИЈАЛОГУ ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ: То је унутрашње питање, давање сагласности на инострани утицај мора се сматрати неприхватљивим

Miloš Jovanović / Foto Tanjug

Sa stanovišta očuvanja ugleda i dostojanstva države davanje saglasnosti na inostrani politički uticaj na odvijanje ovog neophodnog dijaloga mora da se smatra neprihvatljivim, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Jovanović je predočio da se razgovori vlasti i opozicije mogu dogovoriti odlukom Vlade ili Narodne skupštine, a teme utvrđene odlukom o formiranju mogu da budu, najmanje, uloga i obaveze svih medija, posebno medija pod neposrednom državnom kontrolom, u ispunjavanju odredbi zakona o javnom informisanju i preispitivanje rada Regulatornog tela za elektronske medije.

Tema bi bile i obaveze policije i pravosudnih organa u sprečavanju, otkrivanju i sankcionisanju krivičnih dela protiv izbornih prava, utvrđenih u glavi 15. Krivičnog zakonika, kao i formiranje tela za praćenje izvršenja odluka Okruglog stola i toka izbornog procesa, sa jednakim brojem članova predstavnika vlasti i opozicije, dodao je lider DSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili