VUČIĆ NA ZLATIBORU - PUŠTENA U RAD PANORAMSKA GONDOLA: Ovde sam da podržim jedan važan projekat, bez obzira na politiku (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 11:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru. Gondola povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara. Gradnja gondole je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

ВУЧИЋ НА ЗЛАТИБОРУ - ПУШТЕНА У РАД ПАНОРАМСКА ГОНДОЛА: Овде сам да подржим један важан пројекат, без обзира на политику (ВИДЕО)

Foto: Tanjug


Vučić stigao na Zlatibor

Predsednik je stigao na Zlatibor. Svečanost je otvorio orkestar Dejana Petrovića, sa himnom "Bože pravde".

Buvije: Čast mi je što je oprema francuske kompanije danas ovde

Potpredsednik francuske kompanije Poma Kristijan Buvije kazao je da mu je zadovljstvo što prisustvuje otvaranju i zahvalio se svima.

- Čast mi je što je oprema francuske kompanije danas ovde i zadovoljstvo mi je što sam bio jedan od učesnika na ovom projektu. Zlatna gondola je danas najduža gondola na svetu - rekao je Buvije.


Buvije je Milanu Stamatoviću, predsedniku opštine Čajetina, uručio trofej kao dokaz zahvalnosti i poverenja.


Stamatović: Poseta Vučića početak dijaloga vlasti i opozicije

Predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Zlatiboru povodom otvaranja Gold gondole predstavlja početak dijaloga između vlasti i opozicije.

-Današnja poseta predsednika Aleksandra Vučića treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti - kazao je Stamatović i dodao da je bilo potrebno uveriti predsednika da je ovaj projekat od opšteg interesa.


-Hvala svima koji su pomogli investiciju-dodao je Stamatović.

On je izrazio zahvalnost što je Vučić shvatio da je ta investicija od opšteg interesa i što su uz njegovu pomoć uspeli da otkoče realizaciju projekta i dobiju sve potrebne dozvole.


Vučić: Ponosan sam na ovu gondolu, podržavam važne projekte bez obzira na politiku

-Od mene nećete čuti da je gondola loša jer je neko drugi izgradio. Ponosan sam na nju.  Ovde sam da podržim jedan važan projekat i da pokažem kako se radujem svemu što donosi dobro našim građanima. Došao sam da čestitam onima koji su na ovome radili, uradili su veliku stvar za Srbiju -rekao je Vučić i dodao da će "Zlatibor približiti Beogradu i drugim krajevima naše zemlje".

- Od mene nećete čuti da je gondola loša, zato što je inicirao i gradio neko drugi. Bilo bi sramota da to govorim - naveo je predsednik.

Kaže da će put do Požege biti gotov do kraja ove godine i da će biti od velikog značaja za meštane ovog dela Srbije.

-Nema sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora – dodao je.

Najavio je još novih investicija koje će olakšati život ljudima. Kaže da se veliki novac ulaže u Zlatibor i Vrnjačku Banju. Rekao je da se nada da ovo neće biti jedina nova godnola u Srbiji.

-Bićemo uz vas, kako ste vi uz Srbiju, mi ćemo biti uz vas. Nije važno ko je na vlasti – rekao je.

Predsednik Vučić se nakon obraćanja provozao novom gondolom, kako bi se lično uverio u to kako izgleda nova turistička atrakcija Zlatibora.

Foto: Tanjug

 

Vučić: Ako se nešto menja u Vašingtonskom sporazumu - mora sa Srbijom

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom.

Vučić je upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Riker, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

-Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta - naglasio je on.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

-Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima - istakao je on.



Predsednik: Verujem da ću na leto doći sa decom na Zlatibor

- Nisam nikad bio protiv gondole...Naprotiv... Uložićemo puno kao država u opštinu Čajetina i Zlatibor... Vrlo sam srećan zbog svakog projekta, ovo je super projekat, verujem da ću sa decom na leto da dođem da uživam, jer ja ne znam da skijam-rekao je Vučić.

Vučić o vakcini

-Danas nam je za dva sata više od 17.000 prijavljenih za vakcinu, moramo nove linije da otvorimo. Nadamo se da ćemo vakcinisati 80 posto nacije-kaže predsednik i dodaje "sačekaću malo sa vakcinom, i ja i članovi moje porodice, jer delim sudbinu običnog naroda".

„Nije strašno izgubiti izbore, ali važno nešto uraditi“

Aleksandar Vučić poručio je danas političkim protivnicima da nije strašno izgubiti izbore, ali da je važno uraditi nešto za svoju zemlju.

Vučić je, upitan za istraživanje u kome se tvrdi da je više ljudi protiv njega, nego što je za opoziciju, kazao da je juče bio čudan dan, i da je svakojaka čuda mogao da vidi i čuje.

-Video sam amaterski pripremljena istraživanja. Video sam da je neko rekao da će Kosovo biti priznato, a da to Vučić neće ni u usmenoj ili pismenoj formi učiniti. To ću verovatno uraditi transmeditalnom meditacijom - kazao je Vučić.

Istakao je i da se svašta juče dešavalo što nije razumeo, "kao da je bio pun mesec".

Foto: Printscreen




 

Gondola - nova turistička atrakcija na Zlatiboru


Od centra Zlatibora do kompleksa Tornik od jutros se stiže devet kilometara dugom trasom iznad livada, šuma, jezera.

Inače, vožnja traje 25 minuta. Kapacitet gondola koja ima 55 kabina je 600 putnika na sat. Srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta), dok će završna stanica gondole biti na samom vrhu Tornik , na visini od 1496 m.
 

Zbog epidemioloških mera do daljnjeg će u jednoj kabini biti najviše četiri čoveka. Očekivanja su da se investicija u gondolu od 13 miliona evra vrati kroz deset godina kada se očekuje da Zlatibor postane najposećenija turistička destinacija u Srbiji i regionu sa 10 miliona noćenja godišnje i oko milion posetilaca.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem Kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)