OVO JE UBIJENI SVEDOK TUŽILAŠTVA U HAGU: Suljević rodom iz Medveđe - takozvanoj kosovskoj policiji pridružio se posle 1999.

Novosti onlajn/M.S.

15. 01. 2021. u 18:50

UDARNA vest u medijima na albanskom jeziku danas je vest o ubistvu Fadilja Suljevića, bivšeg policajca na Kosovu, koji je pronađen mrtav u brdima iznad Badovačkog jezera.

ОВО ЈЕ УБИЈЕНИ СВЕДОК ТУЖИЛАШТВА У ХАГУ: Суљевић родом из Медвеђе - такозваној косовској полицији придружио се после 1999.

Foto: Arhiva

Albanski mediji, najpre "Gazeta ekspres" objavili su da se Suljević nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu. 

Foto: Printscreena

Kako su saznale "Novosti" Suljević je rodom iz Medveđe, a za njim je svojevremo raspisala poternicu i srpska policija. 

Navodno, on je komandovao zatvorom kod Matičana, gde je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Njegovo telo pronađeno je nešto posle 14 časova na putu do Badovačkog jezera, u blizini Gračanice, a o ovom događaju se oglasio i portparol tzv. kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići, a prenela "Gazeta ekspres". 

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju