PREDSEDNIK VUČIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Naše službe imaju kompletnu sliku o ubistvu, oni rade u nemogućim uslovima

Novosti online

16. 01. 2021. u 12:28

DRŽAVA Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da naše službe već nekoliko meseci imaju kompletnu sliku o onima koji bi imali motiv i koji bi mogli da budu umešani u tako težak i jeziv zločin.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Наше службе имају комплетну слику о убиству, они раде у немогућим условима

Foto: Tanjug

- Oni rade svoj posao, imajući u vidu nemoguće uslove, jer nemamo efektivnu kontrolu na terenu od 1999 , a posebno od 2010. i 2011. godine - rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da srpske službe imaju kompletnu sliku o zločinu i o licima koja bi mogla da budu umešana i da su naše bezbednosne agencije završile sve što su mogle.

- Nedostaje činjenica da nismo mogli da budemo prisutni na uviđaju i nemamo direktne dokaze. Za to je potrebno da dobijemo ili neke materijale sa uviđaja ili direktno priznanje nekog od učesnika - objasnio je Vučić.

Podsetimo, na današnji dan pre tri godine lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici.

U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada Ivanović ubijen.

Pomenu su prisustvovali Milena Ivanović sa sinom, premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, bivši ministar Zoran Đorđević i brojni građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve