SRPSKA LISTA OCENILA: I Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde

Tanjug

16. 01. 2021. u 16:24

TRI godine je prošlo od gnusnog zločina u kome je ubijen Oliver Ivanović, a njegova porodica i javnost i dalje ostaju bez odgovora ko je odgovoran za ovaj zločin, ukazala je danas Srpska lista koja je navela da tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da se zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika te stranke Milana Radoičića.

СРПСКА ЛИСТА ОЦЕНИЛА: И Ивановић и Радоичић жртве косовске неправде

Foto V. N.

Njegova jedina krivica, kako ističu u saopštenju, leži u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Kosova i Metohije.

- Nažalost, ovim nastojanjima Prištine podršku daju i njihovi sateliti među opozicionim političarima u Beogradu koji se ne mire sa činjenicom da ih je srpski narod na Kosmetu odbacio kao svoje predstavnike - ocenjuje SL i ddoaje da se među njima posebno ističe Rada Trajković koja, kako kazu, po narudžbini iznosi laži.

Podsećaju da je protiv nje Radoičić podneo tužbu zbog laži i dodaju da je "na sudu bila manja od makovog zrna svesna svojih izmišljotina koje je plasirala".

- Ista ona Rada koja je o Oliveru dok je bio u zatvoru, a i pre toga govorila najgore stvari, koju je sam Oliver, po rečima njegovih prijatelja, ignorisao i prezirao, danas deli moralne lekcije i lije krokodilske suze, ista ona koja je poznata kao otimač od srpske sirotinje u okolini Gračanice i ista ona koja se pored Bernara Kušnera cerekala na pomen zločina nad Srbima - navodi SL.

SL u saopštenju podseća da je bez ijednog dokaza, uz pregršt izmišljenih podataka koji se ni u kom slučaju ne mogu nazvati dokazima, kontroverzni albanski tužilac koji je svojevremeno optužen od strane albanske porodice Dehari za prikrivanje ubistva njihovog sina, penzionisan.

On je penzionisan, kako kažu, jer je završio svoju političku misiju, ostavljajući iza sebe optužnicu koja je "tri puta menjana, manjkava, šuplja, ali zbog koje je više časnih Srba i dalje u neosnovanom pritvoru, a njihove porodice u agoniji".

Srpska lista ponovo je pozvala međunarodne predstavnike da na zahtev srpskog tužilaštva učine dostupnim aero-snimke, mesta izvršenja krivičnog dela, kao i snimke sa određenih aerodroma čime bi se jasno došlo do traga ubicama i nalogodavcima.

- Nečinjenje po ovom zahtevu dovodi nas u poziciju da sumnjamo u iskrenu nameru da se ovaj zločin reši - poručuju iz SL.

- Ono što je jedina činjenica koja povezuje Olivera Ivanovića i Milana Radoičića što su i jedan i drugi žrtve kosovske nepravde i montiranih procesa sa ciljem diskreditacije i slamanja otpora srpskog naroda od nasrtaja iz Prištine - ukazuje SL.

Podsećaju da su danas na zajedničkoj listi sa Srpskom i predstavnici Oliverove političke partije, jer je pitanje odbrane interesa srpskog naroda ispred svih drugih pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)