VRAĆAMO SE UNAZAD, NEMAMO IMENA ZLIKOVACA: Milena Popović ne gubi nadu da će se ipak otkriti ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića

B. Subašić

16. 01. 2021. u 20:43

ВРАЋАМО СЕ УНАЗАД, НЕМАМО ИМЕНА ЗЛИКОВАЦА: Милена Поповић не губи наду да ће се ипак открити ко стоји иза убиства Оливера Ивановића

Foto Tanjug

Dok je pod svodovima Hrama Svetog Save odjekivala zaupokojena molitva za mir duše Olivera Ivanovića, jednog od najznačajnijih lidera kosovskih Srba, duše živih nastavile su da pate i iščekuju. Stotine prijatelja i poštovalaca pratile su udovicu i sina ubijenog Olivera.

- Bogdan i ja tri godine dolazimo i palimo sveće, ali čini mi se da smo vratili korak unazad, jer još nemamo imena, ni ubica ni nalogodavaca - rekla je za "Novosti" Milena Ivanović Popović. - Direktno ću se uključiti u istragu, tako što ću biti prisutna na nekim od ročišta u Prištini, a moji advokati će sve pratiti. Očekujem da će povodom ove najave stići uobičajene pretnje i ružni komentari iz Prištine, koje mi upućuju čim ih pomenem.

Supruga pokojnog Ivanovića je posebno razočarana reakcijom evropske misije i institucija EU na gnusni zločin.

- Oni su me razočarali još kada je Oliver bio u pritvoru tri i po godine, ali sam posle njegovog ubistva, ipak, očekivala oštriju reakciju, da se direktno uključe u istragu kao što su se uključivali u bezbroj procesa koji nemaju nikakvog smisla - kaže Milena Ivanović Popović.

- Ali, oni reaguju na sve, osim na šta treba da reaguju. Očigledno je da ta misija ima za cilj nešto sasvim drugo, a ne uspostavljanje pravnog sistema na KiM. Verujem najviše našim istražnim organima i nadam se da ću u najskorije vreme dobiti informacije od njih ko se krije iza ubistva Bogdanovog oca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)