OBNOVA SARADNJE POSLE 20 GODINA: Susret gradonačelnika Šapca i Valjeva

V. MITRIĆ

16. 01. 2021. u 22:45

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

ОБНОВА САРАДЊЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Сусрет градоначелника Шапца и Ваљева

Foto: GU Šabac

Tokom susreta oni su konstatovali da se „posle više od 20 godina nepostojanja saradnje između najvećih gradova Mačvanskog i Kolubarskog okruga, izuzetno ona obnavlja na najbolji način“.

- Razgovarali smo o temama koje su za građane oba grada od najvećeg značaja. To su, pre svega, dolazak domaćih i stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada Šapca i grada Valjeva. Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su u vezi sa nacionalnim investicionim Planom 20 25 koji će finansirati država, takođe, i o fazama u kojima je Grad Valjevo već poodmakao u projektnoj dokumentaciji za projekat rekonstrukcije bolnice. Saslušali smo pozitivna i negativna iskustva oko pripremanja tog projekta kako bi naš projekat rekonstrukcije šabačke bolnice išao bez problema - rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da će grad Šabac raditi na obnavljanju saradnje i sa drugim lokalnim samoupravama, „ jer je došlo vreme da gradovi sarađuju i gledaju zajednički interes svojih građana“. 

Lazar Gojković izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Šabac i istakao značaj saradnje između Valjeva i Šapca.

- Izuzetno mi je drago što sam danas u Šapcu i što sam imao prilike da sa gradonačelnikom Šapca razgovaram o unapređenju saradnje na svim nivoima, i da razmenimo mišljenja i iskustva dobre prakse. Ono što je jako važno je da Valjevo i Šabac u budućnosti blisko sarađuju na svim zajedničkim projektima koji bi se ticali jačanja našeg regiona. Imamo zajednički cilj, a to je razvijanje naša dva grada i dobrobit građana koji u njima žive - rekao je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna