IZMISLILI SVEDOKE: Sud u Prištini proširio optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći

D. ZEČEVIĆ

18. 01. 2021. u 23:56

ИЗМИСЛИЛИ СВЕДОКЕ: Суд у Приштини проширио оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи

Foto radio Kontakt plus

IAKO je pred Osnovnim sudom u Prištini, u Posebnom odeljenju ovog suda za teška krivična dela, zakazano iznošenje završne reči u slučaju Zorana Đokića iz Peći, osumnjičenog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva trebalo da bude izvedeno 15. januara, specijalna tužiteljka Kosova Habibe Saljihi podnela je novu, proširenu optužnicu!

Naime, prema rečima advokata LJubomira Pantovića, Đokićevog branioca, tužiteljka je samo pet dana uoči iznošenja završne reči "prihvatila tumačenje advokata oštećenih u ovom slučaju" i donela novu optužnicu.

- U okviru nove proširene optužnice spominju se tri nova događaja sa kojim se povezuje Đokić, a optužnica se bazira na nekredibilnim svedocima. Iako tužilaštvo tokom postupka formalno ima pravo da menja optužnicu, ukoliko ima novih dokaza, pitanje je zašto je to urađeno samo pet dana pre iznošenja završne reči, a pri tom se poziva na nekredibilne svedoke - ističe advokat Pantović.

On pojašnjava da kosovsko Specijalizovano tužilaštvo stavlja na teret Đokiću navodne zločine u pećkom naselju "Kristal", odakle je sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti "iseljavao Albance iz svojih domova, koje su kasnije navodno pogubili". Inače, Đokić je kao raseljeno lice do 2015. godine živeo u Kosovskoj Mitrovici, gde je i radio. U međuvremenu je odlazio u rodnu Peć, a uhapšen je pretprošle godine na administrativnom prelazu Merdare u autobusu koji je dolazio iz centralne Srbije. U momentu hapšenja sa njim je bila i maloletna kćerka. Od tada se Đokić nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva. Inače, iznošenje završne reči zakazano je za 4. februar.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milan pavlovic

19.01.2021. 21:16

Izmisljnje svedoka i lazna svedocenja siptaraja su poznata celoj medjunarodnoj zajednici dostaje bilo etnickog ciscena autoktonih srba sa KiM,dali se pita siptarska savest oce li biti i onaj najpravedniji sud i znajuli da ce svi doci na red tamo nema sile ni privilegija za nikog i zna se koje na cije dosao