ZORANA KOD VUČIĆA MINIRALA GONDOLU: Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, o projektu na Zlatiboru

S. Rovčanin Tomković

19. 01. 2021. u 09:46

POSLE dolaska predsednika Aleksandra Vučića na otvaranje gondole na Zlatiboru, na račun predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića stigle su optužbe da je "izdao opoziciju" i promenio dres.

ЗОРАНА КОД ВУЧИЋА МИНИРАЛА ГОНДОЛУ: Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина, о пројекту на Златибору

Stamatović i Vučić na otvaranju gondole

On, u razgovoru, za "Novosti", kaže da takve ocene stvarno nisu vredne pažnje i "da se u njegovim stavovima ništa nije promenilo".

- Zdrava Srbija je na lokalu vlast, a u republici opozicija. Učestvovali smo na izborima. U 30 gradova smo osvojili više od 100 odbornika. I šta je sad odjednom loše posle dolaska predsednika, ako radimo dobar posao na lokalu i vodimo računa o nacionalnim interesima? - pita Stamatović.

Iz opozicije vam, ipak, poručuju da ste promenili priču?

- Pre godinu dana je bila osnivačka skupština, druga smo stranka po jačini u Zapadnoj Srbiji, odmah iza SNS, pa očigledno da smetate ako napravite rezultat. Kritikuju gde nema mesta kritici. Da li bismo mogli da odbijemo dolazak predsednika, a da očekujemo druge investicione projekte za naš region? Mi smo dobri domaćini, kako da ne izdamo dozvole kao lokalna samouprava i očekujemo druge investicije kao, na primer, put prema aerodromu "Ponikve" ili obilaznicu oko Zlatibora. Bilo bi neodgovorno sa moje strane da zabranim izdavanje građevinskih dozvola za te projekte. Tada bismo bili isti kao Zorana Mihajlović. Predsednik je shvatio da mu sa stranačke strane dolaze pogrešne informacije o gondoli.

Znači, vodu je "mutila" ministarka Mihajlović?

- Očigledno. Ona je govorila da smo kupili polovnu opremu, nije davala dozvole i mi smo na to reagovali. Lokal i republika treba da rade zajedno. A, što toga nije bilo ranije, pitanje je za SNS. I sada, kada gondola radi sa samo 30 odsto kapaciteta, zbog korone i vremenskih uslova, pazari govore da će projekat biti isplaćen za dve godine.

Da li je susret sa Vučićem dobar znak za početak dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova?

- Mislim da je dobar temelj. Mora da se razgovara. Bolje je i za građane, i za ljude koji vrše vlast na republičkom i lokalnom nivou. Pričali smo više o poslu i investicijama, ali sam rekao i da se zalažemo za decentralizaciju, jer to garantuje da se Srbija neće prazniti.

Razmišljate li o izlasku na izbore 2022. Koji je najbolji recept za opoziciju?

- Bolje da ide u dve grupe. Savez za Srbiju je pokazao da su nespojive patriotske i građanske opcije. Velike su razlike. Zdrava Srbija će izaći. Ako budemo imali medijski prostor sigurno ćemo ostvarati rezultat. Gde nas ljudi poznaju osvajali smo i 30 odsto glasova, pa možda i sami možemo da tražimo mesto.

IMAMO DOVOLjNO PAMETI

Zalažete li se za dijaloga sa ili bez pokroviteljstva EU?

- Smatram da kod nas u Srbiji ima dovoljno pameti. Tako da, što se mene tiče, ne treba Evropa, niti bilo ko da nam uređuje pravila, već da se sami dogovorimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)