„HARADINAJ OPASAN ČOVEK“ - Vučić: „Velika Albanija“ pretnja svima

Tanjug

19. 01. 2021. u 09:58

„ХАРАДИНАЈ ОПАСАН ЧОВЕК“ - Вучић: „Велика Албанија“ претња свима

Foto: Tanjug

HARADINAJ je opasan čovek, a "velika Albanija" bi bila pretnja svima, kaže predsednik Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, te istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na pretnje ne treba uzvraćati pretnjama.

-Moj odgovor je - vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu - poručio je Vučić

Ističe da bi voleo da je čuo više rekacija i iz Vašingtong, Brisela i drugih centara moći u svetu.

Kako je rekao, ne daj Bože da je neko sa naše strane govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu...ne samo da bi nam uveli sankcije, kaže, već bi nas skoro i bombardovali.

Vučić je poručio da Srbija nije "plitak potok" da svako može da je preskače na taj način.

Ipak, napominje da je Haradinaj opasan čovek i ozbiljan političar koji pledira da postane novi predsednik tzv. Kosova i da bi u slučaju da bude izabran uz podršku Aljbina Kurtija, onda bi imali i kosovsku vladu i predsednika tzv. Kosova koji ze zalažu za ujedinjenje sa Albanijom.

Vučić dodaje da je to politička činjenica i da zato nije razumeo oduševljenje nekih ljudi u Beogradu takvom konstelacijom snaga u Prištini.

-To prihvatamo kao političku činjnicu i na nju ćemo uvek da reagujemo - dodao je Vučić.

Kaže da su ga i pored svega toga tužili na Kosovu kako im preti kada je rekao ranije da će biti iznenađeni reakcijom Srbije ako budu kršili Vašingtonski sporazum i tražili prijem u međunarodne organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (57)

Nemanja

19.01.2021. 10:47

Opet se stvara nestabilnost u regionu a još niko se nije oglasio iz EU: Reakcija mora biti pravovremena, jasna, stvaranje Velike Albanije se mora zaustaviti!

Natasa

19.01.2021. 10:48

Srbija ne može i neće da se odriče onog što je naše vekovima. KiM je bila i biće deo naše zemlje i to niko i ništa ne može da promeni ma koliko se upinjali!

Milena

19.01.2021. 11:14

Na ove nove provokacije od strane Haradinaja inače opasnog zločinca država itekako će umeti da reaguje. Bez ikakve pretnje, ali stvaranje Velike Albanije je pretnja i Srbiji i regionu i Evropi i svetu. Iskreno očekujem reakciju Brisela.

Vanjica

19.01.2021. 12:34

Ramuš Haradinaj je čovek koji treba biti iza rešetaka, a ne neko ko će biti predsednik nasilno stvorene tvorevine, koju ni ne možemo nazvati državom. Ideja o ujedinjenju je besmislena i način da prikupi poene kod svojih sledbenika.

Slavica

19.01.2021. 19:58

Ma može on da bude opasan koliko hoće, Kosova je naše, mogu samo da maštaju o Kosovu i velikoj Albaniji. U ovim situacijama treba samo biti staložen, mirne glave doneti pravo rešenje.

Milan

19.01.2021. 20:10

Ovakve najave Haradinaja prevashodno su namenjene kosovskoj javnosti za dnevnopoliticku upotrebu pred njihove izbore za predsednika, sumnjam da oni smeju uciniti bilo sta mimo volje njihovih mentora sa zapada.

Ivana

19.01.2021. 22:35

Velika Albanija jeste pretnja Evropi i Zapadnom balkanu, ne razumem zbog čega je neko želeo da ugrozi bezbednost Srbije. Haradinaj je ratni zločinac i zločine za koje nikada nije odgovarao.

Stefan

19.01.2021. 22:44

Kada Dodik izjavi da više voli Beograd od Sarajeva odmah se pola Evrope oglasi da ga osudi a kada Haradinaj i Rama otvoreno pričaju o stvaranju Velike Albanije cela Evropa ćuti.