PETKOVIĆ: Nikada Beograd neće nasedati na provokacije iz Prištine

D.Zečević

19. 01. 2021. u 18:18

ПЕТКОВИЋ: Никада Београд неће наседати на провокације из Приштине

Foto Tanjug

NIKADA Beograd nije niti će nasedati na bilo čije pretnje i provokacije koje dolaze iz Prištine, niti ćemo po istoj matrici odgovarati. Nervozu pokazuju oni kojima se izbori bliže, pa bi preko imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na antisrpskoj retorici da pokušaju da podignu svoj politički rejting.

Ovo je između ostalog naveo Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM povodom izjave Ramuša Haradinaja bivšeg kosovskog premijera o stvaranju “Velike Albanije” odnosno da će ukoliko Srbija ne prizna jednostranu kosovsku nezavisnost “Kosovo sprovesti referendum o ujedinjenju sa Albanijom“.

-Najnovije pretnje o stvaranju „Velike Albanije“, ukoliko Srbija ne prizna takozvano Kosovo, na tragu su onih jalovih Haradinajevih nadanja da će nas taksama od 100 odsto naterati na priznanje. Odoleli smo tada, odolećemo i svim budućim pretnjama i ucenama, jer nam je mir na prvom mestu-dodao je dalje u saopštenju za javnost direktor Petković napominjući da jepoznato da “još od vremena Prizrenske lige postoji ideja o stvaranju takozvane “Velike Albanije”, tako da nema potrebe da se bilo ko u Prištini pravi i pravda da je na ovu ideju došao zbog navodne pasivnosti Brisela".

Petković naglašava da zbog toga, ni Brisel, ni Vašington, ni drugi centri moći ne smeju ostati nemi na ovakvo zveckanje oružjem i pretnje o stvaranju jedne veštačke i etnički očišćene tvorevine, opasne po mir i stabilnost na čitavom Balkanu.

- Svako odsustvo reakcije na ovako opasne namere, može se shvatiti i kao prećutno slaganje. Zbog toga je neophodno da se EU prema ovakvim istupima iz Prištine jasno i nedvosmisleno odredi. Mi se ničijih pretnji ne bojimo i uvek ćemo znati kako da na najbolji način zaštitimo interese svog naroda. Međutim, koliko god se neko u Prištini trudio da nas natera na nepromišljenu reakciju, naš odgovor će uvek biti u duhu očuvanja mira i stabilnosti-podvukao je u saopštenju za javnost Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)