POMOĆ ZA DRAGE SRPSKE PRIJATELJE: Kralj Bahreina poslao poruku našem narodu uz veliku donaciju medicinskih sredstava (VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2021. u 10:55

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je avion sa donacijom Bahreina za borbu protiv virusa korona.

ПОМОЋ ЗА ДРАГЕ СРПСКЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Краљ Бахреина послао поруку нашем народу уз велику донацију медицинских средстава (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Bahrein je donirao medicinsku zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona i to je jedna od najvećih pojedinačnih donacija od početka pandemije.

U ime kralja Bahreina Hamada bin Ise al Kalifa video porukom se prisutnima na aerodromu obratio kraljev sin i predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost, šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

On je zahvalio svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošasti i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

- Dragi srpski prijatelji, prvo želim da vas pozdravim u ime kralja Hamada bin Ise al Kalifa i princa Salmana bin Hamada al Kalife. Želim da se zahvalim svim medicinskim radnicima koji su na prvim linijama borbe sa virusom. Pozdravljamo njihovu hrabrost, strast i posvećenost - rekao je šeik Al Kalif.

On je rekao da je danas u Srbiju stigla treća pošiljka pomoći iz Bahreina, kako bi što više doprineli borbi protiv epidemije u ovim ključnim danima.

- Ponosni smo na pomoć koju možemo da pošaljemo, a koja proističe iz velikodušnosti njegovog visočanstva i naše islamske tradicije. Nastavićemo da podržavamo naše prijatelje u zajedničkoj borbi sa pandemijom - rekao je šeik, pa dodao:

- Danas smo ponosni na učvršćivanje naših veza sa Srbijom, i sigurni smo da će povezivanje i udruživanje pomoći zajedničkim naporima da pobedimo u ovim teškim vremenima.  Na kraju, primite moje pozdrave, i nadamo se stalnom napretku srpskog naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)