BORISOV POSLAO POKLON ZA VUČIĆA: Pogledajte šta mu je darovao (FOTO)

Novosti onlajn

20. 01. 2021. u 11:10

БОРИСОВ ПОСЛАО ПОКЛОН ЗА ВУЧИЋА: Погледајте шта му је даровао (ФОТО)

Borisov i Vučić na gradilištu u Bugarskoj

PREMIJER Bugarske Bojko Borisov uručio je Nikoli Selakoviću, koji se nalazi u poseti Bugarskoj, poklon za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U pitanju je umetnička fotografija, na kojoj je ovekovečen trenutak sa otvaranja radova na izgradnji Balkanskog toka.

Foto: Novosti

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Sofiji sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o političkoj, infrastrukturnoj i ekonomskoj saradnji dve države, ali i preduzetim merama u borbi protiv virusa kovid-19.

Na sastanku, kojem je prisustvovala zamenica premijera i šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, konstatovano je da su odlični lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Bugarske od velikog značaja za bilateralnu saradnju dve države, koju je međutim neophodno intenzivirati političkim dijalogom na nivou ministara spoljnih poslova.

Foto Tanjug

Zvaničnu posetu Bugarskoj šef srpske diplomatije jutros je počeo obilaskom hrama Svete Nedelje u Sofiji, gde se poklonio moštima svetog kralja Milutina i razgovarao sa glavnim sekretarom sinoda Bugarske pravoslavne crkve episkopom Gerasimom.

Popodne će se sastati i sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radenom. Ovo je prva zvanična bilaterlna poseta na nivou ministara spoljnih poslova od 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (101)

Miladinko

20.01.2021. 12:11

Ovo je jako lepa vest, ipak je Bugarska veliki prijatelj Srbije i naseg naroda, a sto se tice Balkanskog toka, to je jeftiniji gas za sve gradjane nase zemlje.

Lika

20.01.2021. 12:19

Vrlo zanimljiv poklon i svečani trenutak zabeležen za večnost. Moramo i dalje da radimo na unapređivanju odnosa sa komšijama, jer jedino kada se međusobno poštujemo i radimo zajedno, možemo da napredujemo.

Katarina

20.01.2021. 12:27

Slika je uvek zaista nepogresiv poklon! Borisov je na jako lep nacin zahvalio Vucicu na dosadasnjoj uspesnoj saradnji,koja se nastavlja i u buducnosti!

Vanjica

20.01.2021. 13:16

Balkanski tok je od izuzetnog značaja za nas kao i za Bugare. Slika govori više od hiljadu reči, drago mi je što imamo tako dobar odnos sa susednim zemljama.

Mala plava

20.01.2021. 14:00

Bugarska o Srbija su dva bliska suseda koja je ujedinio i Jos vise priblizio balkanski tog gasa.Ovo je pravi poklon i njegova vrednost postajace sve Veca kako i potreba i upotreba gasa bude rasla.

Milena

20.01.2021. 16:23

Lep poklon od Borisova svom prijatelju, Aleksandru Vučić slika će ih uvek posećati na lepe trenutke dok su bili na čelu svojih prijateljskih država.

Nn

20.01.2021. 19:08

Poklon- umetnicka slika je divan gest od strane bugarskog premijera i simbolicno ovekovecenje Balkanskog toka i simbol uspomene na uspesnu saradnju.