MARKO ĐURIĆ: Uveren sam da ćemo imati dobre odnose sa SAD

Tanjug

21. 01. 2021. u 17:40

AMBASADOR Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas da je uveren da će i sa administracijom Džoa Bajdena Srbija imati dobre odnose i da je uveren da će se i sa njom nastaviti odlični odnosi na vrhu.

МАРКО ЂУРИЋ: Уверен сам да ћемо имати добре односе са САД

Foto Tanjug

- Imajući u vidu dugogodišnje poznanstvo i međusobno poštovanje predsednika Vučića i predsednika Bajdena. Upravo ta činjenica predstavlja veliki resurs za našu zemlju. Lično sam prisustvovao njihovim ranijim sastancima i razgovorima koji su uvek proticali u odličnoj atmosferi, atmosferi međusobnog poštovanja i uvažavanja - rekao je Đurić.

- Samim tim, ističe on, reč je o mnogo intenzivnijoj i dugotrajnijoj saradnji nego što je to bio slučaj sa bilo kojim prethodnim predsednikom SAD, čime je uspostavljen još jedan čvrst temelj za dalje unapređenje naših odnosa na svim nivoima - rekao je Đurić.

Govoreći o tome koliko je kao nedavno izabrani amabasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama učinio, Đurić kaže da je na toj funkciji tek mesec dana, ali da sa svojim timom svakodnevno intenzivno radi na jačanju odnosa dve zemlje.

- Dani su mi ispunjeni sastancima, razgovorima i kontaktima ne samo sa zvaničnicima Stejt dipartmenta, Kongresa i Nacionalnog saveta za bezbednost, već i ljudima iz šireg političkog i ekonomskog spektra, javnog života, zatim civilnog društva, akademske i kulturne sfere, kao i sa srpskom zajednicom i udruženjima naše dijaspore - rekao je on.

Dodaje da će se boriti za svaku priliku da intenzivira kontakte sa najvišim američkim zvaničnicima, kako bi se unapredio položaj Srbije u američkim krugovima moći, afirmisali nacionalni interesi uz poboljšanje sveukupnih odnosa i jačanja veza sa SAD, prvenstveno u domenima ekonomije, obrazovanja, nauke.

- Svakako ćemo se truditi da Srbiju predstavimo na jedan nov, drugačiji i jedinstven način - rekao je Đurić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca