ZA MINISTARKU 100 ZNAKOVA PITANJA: Lečić, za „Novosti“, o sutrašnjem okupljanju ispred Ministarstva državne uprave

D. M.

21. 01. 2021. u 17:52

FUNKCIONERI Demokratske stranke, koji za sutra planiraju okupljanje ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, doneće ministarki Mariji Obradović traženu dopunu dokumentacije u vezi sa zahtevom za upis Branislava Lečića kao novog predsednika, ali i 100 znakova pitanja jer se, kako poručuju, odluka o šefu demokrata čeka duže od tri meseca.

ЗА МИНИСТАРКУ 100 ЗНАКОВА ПИТАЊА: Лечић, за „Новости“, о сутрашњем окупљању испред Министарства државне управе

Foto: Printscreen/Novo jutro

Kako je „Novostima“ rečeno u Ministarstvu, u ovom trenutku nema dovoljno elemenata da se donese odluka da li će kao novi predsednik biti upisan Lečić ili za kormilom demokrata ostaje Zoran Lutovac.

Naglašavaju da tu odluku nije moguće doneti na osnovu dokumentacije koja je do sada dostavljena, pa je, kako bi se upotpunilo činjenično stanje, Ministarstvo u obavezi da traži dopunu dokumentacije. Oni su ukazali da je Zakonom o političkim strankama propisano da o upisu promene podataka u Registru Ministarstvo donosi rešenje u roku od 30 dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.

Struja Vide Ognjenović priprema glasanje

Uz Lečića i Vida Ognjenović


Lečić, pak, poručuje za „Novosti“ da je ovaj slučaj odavno trebalo da bude rešen. On objašnjava da su zahtev za upis podneli 5. oktobra prošle godine, nekoliko puta dostavljali dodatnu dokumentaciju, a pre nedelju dana traženo im je da to učine još jednom, odnosno da se izjasne na podnesak advokata Zorana Lutovca:

- Ne vidim zašto je uopšte traženo da Lutovac dostavlja bilo kakvu dokumentaciju jer on uopšte nije strana u ovom postupku, pošto se nije ni kandidovao na stranačkim izborima održanim 26. septembra. To je prevazilaženje ingerencija Ministarstva, jer su praktično preuzeli ulogu suda. Ministarstvo treba da odluči po dokumentima koje smo dostavili, a oni su validni, sa sve spiskovima ljudi koji su glasali za novo rukovodstvo. Tu nema nikakvog falsifikata, osim samog Lutovca, koji je falsifikovani predsednik DS. 

Kako je najavljeno, Lečić bi danas dodatnu dokumentaciju Ministarstvu trebalo da preda uz podršku brojnih članova DS iz Beograda i drugih gradova, među kojima će biti i Vida Ognjenović, Slobodan Milosavljević, Dragoslav Šumarac, potpredsednici stranke i brojne druge ugledne demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima