RUSI UNIŠTILI SNOVE ZLOČINCU HARADINAJU: To je nedopustiva politička ucena, zna se kako se može doći do rešenja za KiM

Tanjug

22. 01. 2021. u 20:18

PROPAGANDA velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati referendum za ujedinjenje tzv. Kosova i Albanije.

РУСИ УНИШТИЛИ СНОВЕ ЗЛОЧИНЦУ ХАРАДИНАЈУ: То је недопустива политичка уцена, зна се како се може доћи до решења за КиМ

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

- Ovo je još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država. Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu - kaže se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

- Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Haradinaj je ranije izjavio da će založiti za raspisivanje referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ako tzv. Kosovo u bliskoj budućnosti ne bude primljeno u Evropsku uniju i međunarodne organizacije, a Beograd ne prizna nezavisnost takozvanog Kosova, prenosi Tas s.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)