TAJNA SNIMANJA VUČIĆEVIH RAZGOVORA. Nastavljena ispitivanja u MUP, ključnu ulogu mogao bi da odigra Dejan Milenković

V. N.

23. 01. 2021. u 09:00

NA diskovima koji su predati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabeleženo je čak 660 minuta njegovih nezakonito prisluškivanih razgovora, među kojima su i oni sa sinom Danilom i rođenim bratom Andrejom - sazanaju "Novosti".

ТАЈНА СНИМАЊА ВУЧИЋЕВИХ РАЗГОВОРА. Настављена испитивања у МУП, кључну улогу могао би да одигра Дејан Миленковић

Ilustracija / Foto Depositphotos

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja prikuplja obaveštenja po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), u slučaju prisluškivanja šefa države i članova njegove porodice, i u petak je nastavila da ispituje pripadnike policije. Ključni akter ove kolosalne afere, barem za sada, osim bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović je i Dejan Milenković, njen najbliži saradnik i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije.

Ovaj policijski službenik, kome su kolege dale nadimak Bagzi, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", pristao je na poligraf i prošao je ovo testiranje, odnosno dokazao je da ne laže o dešavanjima u ovoj službi, u vreme kada je bio na njenom čelu. Navodno, on je potvrdio da je bilo tajnih mera prisluškivanja mimo naredbi suda.

- Bilo je i slučajeva kada su pravljeni transkripti tajnih razgovora i nošeni Hrkalovićevoj, bez zavođenja u zvanična policijska dokumenta - navodi naš sagovornik.

Za razliku od Milenkovića Hrkalovićeva, koja je u četvrtak trebalo drugi put da bude saslušana, ali na poligrafu, odbila je da to uradi iako je u prvo vreme pristala. Na prvom ispitivanju u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole (SUK) nije želela da daje bilo kakve informacije, a svi odgovori su se svodili na: "Ne znam" i "Ne sećam se"... Osim o aferi prisluškivanja, ispitavana je i o svojim vezama sa osobama iz kriminalnog miljea.

Proteklih dana, među 50 do sada ispitanih policijskih službenika su i ljudi koji su skrenuli pažnju predsedniku Vučiću i njegovim saradnicima na nezakonite radnje Službe za specijalne istražne metode. Reč je, kako saznajemo, o nekoliko pripadnika SSIM.

- Oni su, takođe, testirani na "detektoru laži" i prošli su ispitivanja. Zahvaljujući tim poštenim policajcima, ova afera je i otkrivena. Oni su sklonili te diskove sa prisluškivanim razgovorima predsednika Vučića i upozorili ga na to šta se dešava. Reč je o takozvanim bočnim upadima, kada se na tajne mere "stavlja" čovek koji je u kontaktu sa predsednikom, a pod lažnim podatkom da je reč o dileru, i koji dobija kodno ime - navodi sagovornik "Novosti".

U ovom konkretnom slučaju, ta osoba se čula i sa Danilom i Andrejom Vučićem. Time su oni koji su organizovali nezakonito prisluškivanje jednim "klikom" pokrili tri osobe, koje su zapravo i bile prave mete prisluškivanja.

MINISTAR SE POSLEDNjIM AKCIJAMA ZAMERIO MOĆNICIMA

UVELIKO SE SPREMA UDAR I NA VULINA

U RANIJIM godinama nezamislivo hapšenje Darka Eleza, privođenje vođa navijačkih grupa, hapšenje funkcionera vladajućih partija, a posebno brz i beskompromisan završetak istrage o ilegalnom prisluškivanju predsednika Vučića i njegove porodice izazvalo je paniku, ali i bes među moćnim i bogatim ljudima u srpskom podzemlju i sa njima povezanim političarima.

Kako prenose naši izvori, u narednim danima sprema se medijska ofanziva na Aleksandra Vulina, kao nosioca svih aktivnosti ispred MUP. Ministar je određen za prvu metu i pokaznu vežbu kako će proći oni koji se zaista budu borili protiv mafije. Očekuje se da napadi na Vulina budu pokrenuti iz BIRN-a i KRIK-a a onda bi se prenosili i uvećavali putem saradničke mreže medija u vlasništvu Dragana Šolaka i bliskih njegovom imenjaku Đilasu.

Planirano je otvaranje svih tema vezanih za javni, a posebno za privatni život Vulina. Glavni pravac napada biće izveden po uzoru na kampanju koja se vodi protiv Vučića - napadaće se porodica kao tačka na koju je i Vulin posebno osetljiv, kao i druge osobe koje su povezane s njim. Napadi na njih će prestati onom brzinom kojom se te osobe budu udaljavale od ministra i tako ga u političkom i medijskom smislu ostavljali izolovanog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024