ĐILAS, LUTOVAC I PSG PRAVE STRANKU? Na pomolu stvaranje još jedne opozicione organizacijepropale ideje o osnivanju bloka partija

D. M.

23. 01. 2021. u 11:25

ZAJEDNIČKA platforma o zahtevima u dijalogu o izbornim uslovima, koju "kroje" Dragan Đilas, Zoran Lutovovac i Pavle Grbović, mogla bi da bude uvod u stvaranje nove opozicione stranke.

ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ ПРАВЕ СТРАНКУ? На помолу стварање још једне опозиционе организацијепропале идеје о оснивању блока партија

Foto arhiva

Kako tvrde naši izvori, postoje ideje da se Đilasova Stranka slobode i pravde, deo Demokratske stranke koji je uz Lutovca i Pokret slobodnih građana, na čijem čelu je Grbović, ujedine i formiraju novu političku organizaciju, koja bi onda učestvovala na izborima na proleće 2022.

Prema našim informacijama, još nije počela konkretna realizacija ovog projekta, ali se sve ozbiljno razmatra, pogotovo što im je i iz pojedinih krugova u Briselu već sugerisano da mogu da računaju na njihovu podršku u procesu pravljenja nove stranke. Takve poruke, navodno, posebno su poslali neki evropski parlamentarci, koji održavaju intenzivan kontakt sa nekim opozicionim liderima u Srbiji, među kojima je i Đilas.

Naši sagovornici tvrde da Đilas dugo traži formulu, ne samo da ojača svoju SSP, nego i da se nametne kao lider većeg opozicionog bloka, što mu nikako ne uspeva. Savez za Srbiju raspao se prošlog avgusta, Udružena opozicija Srbije, koja je iz njega nastala, praktično nikada nije ni profukcionisala.

- DS ima snažniju organizaciju od SSP, ali ne zna ko joj je predsednik, jer se tu već mesecima vodi spor da li je šef Lutovac ili Lečić kojeg je deo demokrata izabrao da vodi stranku. Đilas zna ko je predsednik U SSP, ali suštinski nema stranku. PSG je posle odlaska Saše Jankovića, a zatim i debakla na junskim izborima sa Sergejem Trifunovićem takođe oslabljena. Zato je ideja da se od tri "krnje" organizacije napravi jedna, nešto jača - kaže naš sagovornik.

PROTEST LEČIĆEVIH

Foto Tanjug

STRUJA DS koju vodi Branislav Lečić održala je u petak protest ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, jer to ministarstvo ni posle 100 dana nije donelo odluku o zahtevu da Lečić bude upisan kao zakonski predstavnik stranke. Lečić je Ministarstvu dostavio i četvrtu dopunu dokumentacije koja im je tražena i poručio da odugovlačenje donošenja rešenja ide naruku vlasti, jer joj odgovara slaba DS i razjedinjena opozicija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir