BAKIR SIKTAO MRŽNJU PROTIV SRBA, ŠEŠELJ GA UĆUTKAO: Kakvi smo da smo, bosanski muslimani su od nas nastali!

Novosti online

23. 01. 2021. u 21:15

LIDER SDA Bakir Izetbegović u FTV Dnevniku rekao je da je srpski narod loš i tim činom nije mogao da sakrije mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj što njemu nije strano, a lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da su onda bosanski muslimani još gori, jer su nastali od Srba.

БАКИР СИКТАО МРЖЊУ ПРОТИВ СРБА, ШЕШЕЉ ГА УЋУТКАО: Какви смо да смо, босански муслимани су од нас настали!

Foto: Zoran Jovanović Mačak/Novosti arhiva

- Kažu nema loših naroda ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku - rekao je tada Izetbegović u FTV Dnevniku.

Početkom godine je napomenuo kako je dobro održavati prijateljske odnose sa susedima, a prethodnom izjavom je pogazio ovu tvrdnju, kao i da Srbija i Hrvatska duguju izvinjenje BiH zbog onoga što su uradili devedesetih godina i da se te dve države i dalje paternalistički odnose prema BiH.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je rekao da Izetbegović ima potpuno pravo da su Srbi loš narod jer on to zna.

- Muslimani su od Srba postali, bosanski muslimani, tako da su oni još gori. Ne mogu biti bolji od onoga od čega su postali. Mogu biti samo gori. Mi kakvi smo da smo, oni su od nas postali. Prema tome, nisu nastali našim usavršavanjem, nego našim kvarenjem - prokomentarisao je Šešelj ovaj slučaj.

Oglasio se i Dodik

Ranije danas, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u izjavi Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod" vidi vekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje da bi sačuvali imovinu.

Dodik je rekao da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

- Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko - istakao je Dodik.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POČEO SASTANAK: Predsednik Vučić se sastao sa DŽejmsom OBrajanom