LEČIĆ O MOGUĆNOSTI DA ĐILAS, LUTOVAC I PSG NAPRAVE STRANKU: Obradovao sam se!

D. M.

25. 01. 2021. u 12:36

ЛЕЧИЋ О МОГУЋНОСТИ ДА ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ НАПРАВЕ СТРАНКУ: Обрадовао сам се!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

ŠTA da kažem na vest o udruživanju Đilasa, Lutovca i PSG u novu stranku? Obradovao sam se! Ovo je ozbiljan i konstruktivan predlog. Ako ga je smislio Đilas, čestitam mu. To je prvi realan i pošten politički potez prema opoziciji. To bi svakako mogla da bude jedna ozbiljna i za saradnju moguća opoziciona kolona. Bravo, momci! Iskreno navijam za vas!

Ovako je Branislav Lečić, kojeg je deo demokrata izabrao za predsednika DS na skupštini 26. septembra prošle godine, reagovao na vest da bi lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Zotran Lutovac i Pokret slobodnih građana mogli da naprave dogovor o formiranju nove, zajedničke stranke.

Sledeći korak bi mogao biti formiranje još dve kolone, jedna malo desno i druga malo levo na čijem čelu bi bio DS. Onda bismo svi zajendo mogli da napravimo dogovor o predizbornim i izbornim uslovima i jedinstveno  stupimo u pregovore sa režimom.

Lečić predlaže i dogovor o predizbornom nenapadanju između ovih opozicionih kolona.

To bi značilo da smo postavili tri ozbiljna topa prema režimskoj političkoj tvrđavi. „Malokalibarske puške“ pored nas bi bile u situaciji da procene šta im je bolje: da nastupaju sami i pucaju manj-više u prazno ili da se udruže i priđu nekoj od kolona. Tad bi opozicija najzad imala snagu i bila ozbiljna provokacija za nezadovoljne glasače i realna pretnja za ovaj režim. 

Foto Tanjug

Lečić sa pristalicama ispred Ministarstva državne uprave

Kao što su „Novosti“ već pisale, postoje ideje da se Đilasov SSP, deo DS koji je uz Lutovca i PSG, na čijem je čelu Pavle Grbović, ujedine i formiraju novu političku organizaciju koja bi onda učestvovala na izborima na proleće 2022. Realizacija ove ideje, sudeći prema Lečićevoj reakciji, išla bi na ruku i delu DS koji je uz njega, jer u stranci već mesecima traje spor o tome ko je legalan i legitimni predsednik demokrata. O tome odluku treba da donese Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)