BORIĆEMO SE ZA SVAKI DOM I SVAKOG ČOVEKA: Predstanivici Srpske liste posetili Gračanicu (FOTO)

D.ZEČEVIĆ

26. 01. 2021. u 18:03

SRPSKA lista će uvek biti tu da rešava probleme sa kojima se suočavaju naše porodice na Kosmetu.

БОРИЋЕМО СЕ ЗА СВАКИ ДОМ И СВАКОГ ЧОВЕКА: Предстанивици Српске листе посетили Грачаницу (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Svedoci smo da su nedavno ovde na centralanom i drugim srpskim sredinama na Kosovu bile poplave. Mi ćemo svakoj porodici koja je pretrpela štetu pomoći, već smo pokrenuli inicijative u pogledu renoviranja i obnove kuća ali i drugim oblastima jer smo svesni koliko njima ta pomoć znači.

Ovo je istakao Dalibor Jevtić,ministar za povratak i zajednice u tzv. kosovskoj Vladi prilikom obilaska renoviranog naselja Bergen u ovoj opštini gde je u nekoliko zgrada smeštena 21 porodica koje su izbegle iz različitih krajeva Kosmeta.

Projekat obnove i renoviranja ovog naselja koje Ministarstvo za povratak realizuje sa Kancelarijom EU na Kosovu i Danskim savetom za izbeglice vredan je 215 000 evra, a renovirane stanove u ovom naselju pored ministra Jevtića danas su obišli i Goran Rakić, predsednik Srpske liste i ministar administracije i lokalne samouprave u tzv. kosovskoj Vladi, Igor Simić šef poslaničke grupe SL, Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica kao i Ljubinko Karadžić predsednik Skupštine grada Prištine.

Naglasivši da je protekla godina zbog pandemije korona virusa usporila mnoge aktivnosti, ministar Jevtić je rekao da je uprkos tome ovo Ministarstvo sagradilo samo na području opštine Gračanica 60 novih srpskih kuća, dok će, kako naglašava, nastaviti i tokom ove godine da grade kuće i stanove i u drugim srpskim sredinama na KiM.

- Pored pomoći opstanku onima koji se nikada nisu selili želim da pošaljem jasnu poruku da ćemo u skladu sa svojim mogućnostima pomoći i onima koji razmišljaju da se vrate - dodao je ministar Jevtić naglasivši da Srpska lista ima jasnu politiku a to je da brinu o svakom stanovniku, odnosno stanovnicima svih opština pogotovu onih sa Srpskom većinom.

Ističući zadovostvo zbog obnove stanova u naselju Bergen, koje će se useliti polovinom febrauara, Srđan Popović predsednik opštine Gračanica spomenuo je i da opština uz pomoć Kancelarije za KiM čini sve na sanaciji nedavnih poplava.

JEDINSTVO

DOK je ministar Dalibor Jevtić odgovarajući na pitanje novinara istakao da nema sumnje u jedinstvo Srpske liste ,Goran Rakić predsednik ove liste naglasio je da će se ova lista boriti za svaki dom i svakog čoveka i da će pored izgradnje kuća i stanova obezbediti inova radna mesta za mlade. On je podsetio da je tokom protekle godine zaposleno oko 700 mladih.

- Osim stotinak domaćinstava, na žalost poplavljena je i stoka, a voda je izazvala velike probleme. Međutim, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i naše resurse učinićemo da saniramo postojeću štetu - kazao je predsednik Popović prliko obilaskanaselja bergen uopštini Gračanica.

Inače, predsednik Popović je u društvu predstavnika Spske liste i ministra Jevtića uručio ključeve porodici Mirić dok su prethodno održali sastanak u opštini Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna