"HUMANOST U EVROPI NE POSTOJI!" Šešelj otkrio čiju vakcinu je primio, pa žestoko napao svog "starog neprijatelja" (VIDEO)

Novosti online

29. 01. 2021. u 15:30

PROF. dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, izjavio je jutros da se u utorak vakcinisao kineskom vakcinom protiv korona virusa i da, nakon primanja doze, nije imao nikakvih neželjenih posledica.

ХУМАНОСТ У ЕВРОПИ НЕ ПОСТОЈИ! Шешељ открио чију вакцину је примио, па жестоко напао свог старог непријатеља (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

- Nisam bio među privilegovanima za rusku vakcinu, mada sam hteo da primim nju. Na kraju sam primio kinesku i nije mi žao, jer je i ona vrlo dobra. Osećao sam se posle odlično - kaže Šešelj.

Ističe da negativnih efekara nema ni od kineske, ni od ruske vakcine, a da imunitet nekon ruske traje nešto duže - oko dve godine.

S druge strane, kinesku vakcinu ćemo morati da primimo opet krajem godine, kako bismo bili bezbedni 2022. – kaže Šešelj.

Objašnjava i da kineska vakcina sadrži umrtvljeni virus korone, dok se u ruskoj nalazi virus koji nije opasan po čoveka i koji sadrži delić virusa korone.

- Astra Zeneka je, izgleda, sada počela da vakcine proizvodi na adenovirusima šimpanzi, a sada nemaju dovoljno šimpanzi. Čuda se dešavaju i, u svakom slučaju, mislim da su ruska i kineska vakcina bezbedne, a na ljudima je da se opredele koju će da prime – kaže Šešelj za “Novo jutro”.

Na pitanje šta misli o najavama da će se ruska vakcina proizvoditi na Torlaku, Šešelj kaže da to iščekuje.

- To bi bilo izvanredno! Mogli bismo da razvijamo Torlak, da osposobljavamo novi kadar i opet bismo imali institut kakav smo imali do 2000. godine – ugledan u svetu – kaže lider SRS.

Ističe da ga rat sveta za vakcine nije iznenadio, te se obrušio i na "svog starog neprijatelja" - globalizam. Kaže da je Evropa izgrađena na ideji humanizma, koji je postojao i razvijan je sve do 20. veka, kada ovaj ideal počinje da se ruši sa fašizmom, globalizmom kao novim oblikom totalitarizma. Danas, kako kaže, humanizam ne postoji u EU.

- Kad je počela epidemija videli smo kako neke države brže, a neke sporije nabavljaju respiratore. Neke su i otimale tuđe respiratore u tranzitu! To su radili i Nemci i Amerikanci… Otimali su tuđe i bilo je bitno ko će više da ugrabi – kaže Šešelj.

Lider SRS podseća da od Fajzerove vakcine postoje nus pojave i da je reč o vakcini koja se proizvodi po novoj tehnologiji koja nije ni proverena u humanoj medicini. Nisu poznate, kaže, negativne posledice na genetski sklop čoveka.

Kaže i da se Astra Zeneka proizvodi na adenovirusu šimpanze, a da postoji i Modernina vakcina koja je “slična ruskoj, ali je nije dostigla po kvalitetu”.

Ističe da, to koje kategorije društva su bile prioritet u spašavanju od koronavirusa, takođe govori o nedostatku humanosti u EU.

- Naša država je spašavala starije i najstarije generacije, što je po našoj tradiciji. U EU je sve drugačije, pa smo videli kritike prozapadnih političara na račun naše odluke da su najstariji prioritet. Oni bi ih otpisali kao što su Italijani otpisali svoje, Francuzi svoje, Španci svoje, Englezi svoje… Postigli su veliku smrtnost starijih, oslobodili su penzijske fondove, fondove socijalne pomoći, zdravstvenog osiguranja... I tu su, još jednom, pokazali nedostatak humanosti – kaže Šešelj.

Foto: EPA

Jagma oko vakcina pokazala je takođe smrt humanizma kao političkog ideala.

- Ako postoje tri vakcine koje se proizvode u EU, trebalo je da one budu raspoređene na svih 27 zemalja, procentualno broju stanovnika, pa da se svi u isto vreme vakcinišu – kaže Šešelj. S druge strane, u Srbiji ovakvih problema nema.

Ocenjuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pribavio vakcine zahvaljujući prijateljskim vezama sa predsednikom Kine, isto kao i iz Rusije.

- Reč je o ličnim komunikacijama, ali i o prijateljskim odnosima između država koji su znatno ojačali poslednjih godina – kaže Šešelj.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada