MILOVAN DRECUN: Svako ko računa na pritisak ima pogrešnu računicu

Tanjug

09. 02. 2021. u 11:05

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, izjavio je danas da je neophodno da na predstojećim vanrednim parlamentarni izborima na KiM srpski narod da poverenje Srpskoj listi, kako bi se zadržalo političko jedinstvo i stalna komunikacija i koordinacija sa Beogradom.

МИЛОВАН ДРЕЦУН: Свако ко рачуна на притисак има погрешну рачуницу

Foto: Tanjug

Drecun je za RTS rekao da bez toga nema ni opstanka, ni budućnosti srpskog naroda na KiM.

Prema njegovim rečima, svako rasipanje glasova ili pokušaj Prištine da dobije pojedince vodi slabljenju političkog uticaja srpskog naroda.

- Samo preko Srpske liste, Beograd može da pomogne i nikako se ne sme dozvoliti da se preko pojedinaca srpske nacionalnosti izaziva raskol - istakao je Drecun.

On je ukazao da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom Dana državnosti, neprimerena u delu koji se odnosi na priznanje tzv. Kosova.

- Kada vam neko pošalje čestitku za Dan državnosti i zahteva da priznate (kao nezavisan) deo svoje teritorije, to je svakako vrsta provokacije i nepimereno je - smatra Drecun.

On je istakao da svako ko računa na neku vrstu pristiska, ima pogrešu računicu.

- Treba pitati Lajčaka zašto ne reaguje na tu priču. Od Srbije se traži da sama sebi zada udarac i mora mnogo oštrije da se reaguje - rekao je Drecun.

Kaže da je deo čestitke veoma snažan pritisak.

- Mi još ne znamo na koju je vrstu pritiska Bajden spreman i zato je neophodno da pokušamo da intenzivnom diplomatijom gradimo dobre odnose sa SAD - rekao je Drecun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije