VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Sutra u Srbiju stiže još pola miliona kineskih vakcina!

Tanjug

09. 02. 2021. u 12:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da u našu zemlju sutra popodne stiže još 500.000 kineskih vakcina!

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Сутра у Србију стиже још пола милиона кинеских вакцина!

Foto: Tanjug

Takođe, on je saopštio da je obezbeđeno da 15. i 22. februara stigne ukupno još 88.000 doza Fajzera, u prvom navratu 42.000 i u drugom 46.000.

Do 20. februara u Srbiju stiže i 125.000 -150.000 vakcina AstraZeneka, za šta je potpisan ugovor, naveo je Vučić i podsedio da je jutros u Srbiju već stiglo dodatnih 50.000 prve doza ruske vakcine, dok će druge doze stići kroz 15 dana.

- Do kraja februara imaćemo ukupno dva miliona doza vakcina, kojima će biti vakcinisano miliona građana - naglasio je Vučić i dodao da to govori o velikom radu i trudu svih koji su u tom procesu učestovali.

Vučić je rekao da je najvažnija vest za građane upravo to kako i na koji način se nabavljaju vakcine, jer vakcina znači napredak ekonomije i budućnost.

- Idemo na dalju masovnu vakcinaciju ljudi. A, tek revakcinacija garantuje da nećete imati najteže posledice - rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu, i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na svoj podršci i pomoći koju su pružili kao prijatelji Srbije.

Vučić je istakao i da je ponosan na sve rezultate koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (45)

PITANJE SREBRENICE POKRENUTO NA 29. GODIŠNJICU: Vučić - Suprotstavićemo se u UN onoliko koliko možemo