SI ĐINPING PISAO VUČIĆU: Čestitka predsednika Kine povodom Dana državnosti Republike Srbije

Tanjug

11. 02. 2021. u 12:47

PREDSEDNIK Kine Si Đinping uputio je čestitku predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije i poručio da pridaje veliki značaj razvoju odnosa dve zemlje kao i da je spreman da Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije podine na još viši nivo.

СИ ЂИНПИНГ ПИСАО ВУЧИЋУ: Честитка председника Кине поводом Дана државности Републике Србије

Foto: Tanjug

U čestitki piše:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje.

Kinesko-srpski odnosi održavaju jak trend razvoja. Međusobno političko poverenje dveju zemalja je čvrsto, saradnja u različitim oblastima postiže bogate rezultate, a čelično prijateljstvo se neprekidno produbljuje.

Dve strane se zajedno suočavaju sa izazovima epidemije virusa KOVID-19, čime daju primer saradnje u borbi protiv epidemije u svetu. Nedavno ste, po mom pozivu, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i dali veliki doprinos uspešnom održavanju samita, što ja visoko cenim.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama, u okviru zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda.

Želim Vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga, prenela je pres služba predsednika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (68)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove