GLASALI RAKIĆ I SIMIĆ: Predstavnici Srpske liste pozvali građane da iskoriste svoje biračko pravo (FOTO)

D.Z.

14. 02. 2021. u 08:57

DRAGO mi je da su sva biračka mesta otvorena na vreme i što se glasanje odvija bez problema. Iako je pao snegnije nam teško da dođeo da glasamo a pozivam i se građane da dođu i ostvare svoje biračko pravo.

ГЛАСАЛИ РАКИЋ И СИМИЋ: Представници Српске листе позвали грађане да искористе своје бирачко право (ФОТО)

Foto: D.Z.

Ovo je jutros na dan vanrendih aprlamentarnih izbora poručio Goran Rakić predsendik srpske listečiji su predtsavnici oko osam sati glasali na biračkom mestu u Tehničkoj školi. Predstavnici ove liste zajedno su okupljeni ispred spomenika Knezu Lazaru došli kolektivno do Tehničke škole na glasanje što su tradicionalno radili i proteklih godina.

- Molim one koji dolaze na glasanje da poštuju epidemiološke mere a ukoliko neki od njih ne nose sa sobom maske , one će ih sačekati po dolasku na biračka mesta-dodaje je predsednik Rakić ne želeći dalje da komentariše tok današnjih izbora koji se održavaju na Kosovu i Metohiji.Inače, pravo glasa na ovim vanrednim parlamentarnim izborima ima oko 1,8 milion birača dok se na glasačkom listiću nalazi 28 listića među kojima sutri srpske političke opcije.Osim u severnoj Kosovskoj Mitrovici i u školi Kralj Milutin u Gračanici birališta su otvorena na vreme u sedam sati dok se zatvaraju u 19,00 časova. Iako su posmatrački timovi iz međunarodnih misija, lokalnih institucija i političkih stranaka prvi put ove izborene prati posmatračka misija Oebsa a zbog epidemije korona virusa na oko 2,300 biračkih mesta biće svega oko 500 posmatrača.Međutim, zbog odluke Centralne izborne komisije da ne dozvole glasanje sa osobama koje poseduju lične karte UNMIK-a u svim srpskim sredinama manje je za oko 27.000 birača nego na prošlim izborima, prema statistici nevladinih organizacija. Najviše brisanja glasača ima u severnim opštinama - Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku,odnosno na severu Kosmeta za oko 16.000.

Pored Srpske liste na ovim izborima kandidovali su se i Građanska inicijativa za Slobodu, pravdu i opstanak i Srpski demokratski savez .I dok glasači u srpskim sredinama očekuju pre svega mirno okruženje i život bez incidenata ali i poboljšanje ekonomske situaicje odnosno što više posla za mlade,na ovim izborima glasala su i raseljena lica koji su uglavnom organizovano autobusima iz Beograda i drugih većih graodva došli da glasaju na KiM.

Kako protiču izbori na Kosovu i Metohiji možete pratiti u našem blogu uživo KLIKOM OVDE.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LICEMERNA IZJAVA BRITANSKOG AMBASADORA: Srbi nisu genocidan naorod, ali rezolucija o Srebrenici je neophodna