MILO NAPADA VUČIĆA I KAD ŠALJE VAKCINE: Skandalozne kritike DPS zbog donacije 4.000 doza za zaštitu od korone

D. MILINKOVIĆ

19. 02. 2021. u 09:00

BIVŠI crnogorski režim i Milo Đukanović, u panici zbog lošeg rejtinga Demokratske partije socijalista pred glasanje u Nikšiću, unapred traže krivca za mogući izborni debakl i to, po već oprobanom receptu, u Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, kome se sada zamera i na - donaciji vakcina protiv virusa korona.

МИЛО НАПАДА ВУЧИЋА И КАД ШАЉЕ ВАКЦИНЕ: Скандалозне критике ДПС због донације 4.000 доза за заштиту од короне

Foto arhiva

U svom poslednjem saopštenju, Đukanovićev DPS kritikuje novu vladu na čelu sa Zdravkom Krivokapićem zbog rasplamsavanja pandemije, a zapravo "cilja" Vučića i Beograd, ali i jednog od lidera Demokratskog fronta i poslanika Andriju Mandića.

U pokušaju da ispolitizuje jedno isključivo zdravstveno pitanje - nabavku vakcina - odlazeći režim zamera Mandiću da je "glasnogovornik suštinskog šefa ove crnogorske vlade iz Beograda" i da je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije dogovorio nabavku vakcina i to, kako dodaju, u jeku kampanje u Nikšiću.

Mandić, za "Novosti", uzvraća da su DPS, njena vlada, kao i njihov predsednik Đukanović imali dovoljno vremena i prilike da upravljajući kovid-krizom obezbede vakcine, kako je to učinila Srbija i neke druge uspešne države u borbi protiv ove bolesti:

- Niko nije smetao ni branio vladi DPS da obezbedi vakcine za građane. Takođe, nisu ni drugi u vlasti, koji su došli nakon njih, sprečavani da taj posao urade bolje. Veoma sam ponosan ako su moji razgovori, i pismo koje sam krajem januara uputio predsedniku Vučiću, pomogli da naši zdravstveni radnici, heroji borbe protiv korone, dobiju mogućnost da budu zaštićeni. Svaka vakcina koja stigne spasiće neki život u Crnoj Gori, i to je na dobro svakoga u ovoj zemlji.

Mandić naglašava da to što je bratska Srbija pomogla bratskoj Crnoj Gori treba da služi na ponos i zadovoljstvo svima. Na optužbe iz DPS koje stižu na njegov račun, kaže da je to pokušaj prikrivanja nesposobnosti i neuspeha:

- Nisam ni predsednik Vlade, ni državni funkcioner da bi mi se partija Mila Đukanovića obraćala na ovakav način. Ja sam srpski političar iz Crne Gore, neko ko mnogo drži do dobrih odnosa Srbije i Crne Gore. Moje je da komuniciram sa onima kojima su građani Srbije dali poverenje da ih vode, a to su predsednik Vučić i Vlada. Nisam ničiji poslušnik niti bilo ko od mene to traži, nego sam odgovoran pojedinac i političar koji želi da radi za dobro ljudi koje predstavlja.

I Predrag Rajić, iz Centra za društvenu stabilnost, smatra da DPS percipira izbore u Nikšiću kao svoj Staljingrad:

- Svesni su da na tim izborima ne smeju da osvoje ispod 35 odsto, jer bi u tom slučaju njihov rejting u narednom periodu bio sve niži i niži. DPS više nema polugu klijentelizma u svojim rukama i zbog toga mora da pribegava oštrom nacionalizmu kako bi opstao kao relevantan politički faktor. Gest predsednika Vučića u vidu slanja vakcina Crnoj Gori dokazuje da je napredna i uspešna Srbija garant prosperiteta za čitav region.

OD KOVAKSA NIŠTA NE STIŽE

DEMOKRATSKA partija socijalista je, u pokušaju da dokaže da se uspešno nosila sa korona-krizom, u saopštenju navela i da je prethodna vlada ušla u Kovaks sistem, odnosno EU program raspodele vakcina i da je avansno za njih platila 800.000 dolara. Međutim, Crna Gora do sada nije dobila nijednu vakcinu iz ovog programa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna