PRAVI MENTALITET USTAŠA: Lazanski podsetio na zastrašujući dijalog iz "Dare iz Jasenovca" (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2021. u 16:01

AMBASADOR Srbije u Rusiji, Njegova ekselencija Miroslav Lazanski rekao je da je gledao film "Dara iz Jasenovca" i da se istina o Jasenovcu dugo krila zbog bratstva i jedinstva.

ПРАВИ МЕНТАЛИТЕТ УСТАША: Лазански подсетио на застрашујући дијалог из Даре из Јасеновца (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

- Zaista je bilo mučno gledati te cene. Ja imam i lični razlog zašto sam gledao taj film,naime u Jasenovcu su ubijeni moj deda Mihajlo Mijo Lazanski i moj stric Miroslav Lazanski. Godinama sam kao klinac odlazio u Jasenovac sa ocem da nosimo vence. Sećam se 1961. godine, to je uvek bila livada prepuna ostataka one ciglane, kožare, lančare, Pićilijeve peći u kojima su žive ljude spaljivali - počeo je Lazanski.

Diplomata kaže da se dugo krila istina o Jasenovcu zbog bratstva i jedinstva.

- Istina o stradanju srpskog naroda u II svetskom ratu mora da se iznese - rekao je Lazanski za TV Prva.

On je podsetio na dijalog u filmu u kom nemački oficir pita zašto ustaše ubijaju i Srbe, kad je rečeno da se ubijaju Jevreji i Romi, a ustaša odgovara - Zato što su Srbi!

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom