SERIJA HVALOSPEVA O NAJBOGATIJEM PERAČU PROZORA: Reakcije na Đilasovo gostovanje na Novoj S

Novosti online

23. 02. 2021. u 11:31

DRAGAN Đilas gostovao je u podkastu na Novoj S, gde je prestavljen kao najbogatiji perač prozora, koji je novac stekao dok se bavio politikom i to periodu kada je veliki broj građana ostajao bez posla, reakcije su na trijadu hvalospeva koje je sam izneo o sebi.

СЕРИЈА ХВАЛОСПЕВА О НАЈБОГАТИЈЕМ ПЕРАЧУ ПРОЗОРА: Реакције на Ђиласово гостовање на Новој С

Foto: Tanjug

JOVANOV: ĐILAS JE, PO SOPSTVENOM PRIZNANjU, NAJOBIČNIJI BUDžETSKI TAJKUN

- Nakon što je sam sebi čestitao rođendan, valjda zato što niko drugi nije, Đilas je poželeo da celom svetu predstavi svoji opranu, ispeglanu i uštirkanu biografiju – poručuje Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Foto: Privatna arhiva

- Međutim, zaneo se, mučenik, pa je zapravo samo potvrdio ono što smo svi odavno znali, a to je da je bogatstvo stekao u periodu dok je bio na vlasti. I to sada potpuno pobija sve njegove ranije ispričane bajke o Češkoj, o tome kako je sposoban itd. On je, dakle, po sopstvenom priznanju, jedan najobičniji budžetski tajkun, koji je iskoristio moć koju su mu donele funkcije u vlasti, da bi sekunde i reklamni prostor kupovao jeftino, a prodavao skupo. I kakva sposobnost za to treba?! Pa tako bi i moj pas Laki mogao da se obogati... Ipak, važno je podvući da je Đilas svoje bogatstvo stekao u periodu kada je veliki broj građana ostajao bez posla, kada su prodavane i zatvarane  fabrike i kada je narod siromašio. Ta činjenica pokazuje razmere te bestijalne otimačine kojoj smo svedočili tih godina. Ovo njegovo javno priznanje je veoma važno i ja pozivam državne organe da sada rade svoj posao, kad se već čovek sam prijavio – kaže Jovanov.

ORLIĆ: ĐILAS PRIZNAO DA SE OBOGATIO SA POLITIKOM

- Bila bi to samo još jedna beskrajna tirada Đilasovih hvalospeva o samome sebi, da nije tom prilikom sam sebe objasino kao čoveka koji je 2004. ušao u politiku, a tek 2005. zaradio prvi ozbiljan novac čuvenom preprodajom sekundi.

Foto Tanjug

- Priznao je, dakle, da se obogatio tek sa politikom. Izgleda se umorio od toga da u svakom intervjuu priča drugu priču, ne može više da pamti brojne verzije svoje oprane biografije, previše je to različitih laži da ih sve pamti, pa ne hte jezik nego – pravo – kaže član Predsedništva SNS Vladimir Orlić.

MARKOVIĆ: NIKO U SRBIJI NE VERUJE DA JE ĐILAS POŠTENIM RADOM ZARADIO MILIONE

Kada neko, u ovom slučaju Đilas, ne želi da pruži prave odgovore o načinu na koji je stekao enormno bogatstvo, onda kreće sa banalizacijom, te pričom kako je prao prozore i slično – kaže član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković.

Foto: Jutjub Printskrin

- Naravno da mu niko u Srbiji ne veruje da je poštenim radom zaradio tolike milione, stanove i lokale. Žao mi je što je propustio priliku da po ko zna koji put odgovori na vrlo jednostavno pitanje: Kako je uspeo sa 74 000 hiljade evra koje je, kako sam navodi, zaradio i doneo iz inostranstva, dosao do bogatstva koje se meri u stotinama miliona evra, za relativno kratak vremenski rok. Ako se uzme u obzir da je za sve to vreme bio na raznim državnim funkcijama kao sto su, direktor Narodne kancelarije Predsednika Republike, zatim Ministar u Vladi, pa na kraju Gradonačelnik Beograda, zaključak se sam nameće.

Da li je monopolom i uticajem koji je imao dok je vršio funkcije uspeo da stekne toliki novac u vreme dok su gradjani Srbije rapidno siromašili. To su odgovori koje građani očekuju od Dragana Đilasa – dodaje Marković.

BOŽIĆ: ĐILASE, NISI PRAO PROZORE, TI SI PRAO I KRAO SAMO PARE

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Sandra Božić, takođe je reagovala na podkast koji se emitovao na Novoj S.

Foto: RTS printskrin

- Dragane Đilase, nisi ti prao nikakve prozore, ti si prao i krao samo pare, i to narodne. Sram bilo i tebe, i te bednike, koji ti prave miškovićevske, romansirane, oprane biografije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (45)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)