ŠEF POSLANIČKE GRUPE SPS: Socijalisti za izbore na svim nivoima istovremeno

Tanjug

28. 02. 2021. u 18:25

SOCIJALISTIČKA partija Srbije pripremila je platformu za međustranački dijalog koju će izneti na sastaku kada budu pozvane sve stranke.

ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СПС: Социјалисти за изборе на свим нивоима истовремено

Đorđe Milićević

U njoj se nalazi više zahteva, među kojima je i održavanje izbora na svim nivoima istovremeno.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže da se u platformi nalazi i zahtev da bude povećan broj biračkih mesta kako bi što više građana izašlo na izbore.

- Smatramo da je veoma važno da parlamentarni, predsednički i gradski izbori budu održani u isto vreme, jer je to u Srbiji od uvođenja višepartijskog sistema uvek bilo, između ostalog i zbog troškova koji bi bili manji, jer na kraju krajeva, sve to ide na račun građana države - istakao je Milićević.

Prema njegovim rečima, socijalisti smatraju da bi trebalo da bude najstrože zabranjeno da se u političkoj kampanji napadaju članovi porodice i deca, jer je to moralno nedopustivo kao što se svakodnevno dešava sa porodicom i decom predsednika republike Aleksandra Vučića.

- Princip ravnomerne zastupljenosti u medijima mora obuhvatiti i kontrolu i nad Đilasovim elektronskim medijima, kao što su N1 i Nova, i štampanim medijima - naveo je Milićević.

Milićević je najavio da će u narednim danima SPS upoznati javnost i o drugim delovima platforme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)