FANTASTIČNA SARADNJA! Vučić - Izvoz Srbije u Kinu povećan čak 15 puta

Tanjug

06. 03. 2021. u 10:34

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, da je u prethodnom periodu napravljen ogroman pomak u saradnji Srbije i Kine, kao i da je u poslednjih pet godina Srbija za čak 15 puta uvećala izvoz u Kinu.

ФАНТАСТИЧНА САРАДЊА! Вучић - Извоз Србије у Кину повећан чак 15 пута

Foto: Printskrin

Vučić je istakao da je saradnja dve zemlje zasnovana na principima iskrenog prijateljstva, solidarnosti i poštovanja.

- I u političkom smislu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno politike jedne Kine, kao i na principima iskrenog prijateljstva zemalja, ali i ličnog prijateljstva koje imam, i trudim se da negujem, sa kineskim predsednikom kojem sam zahvalan na odnosu prema Srbiji - rekao je Vučić.

On je ukazao da je Kina danas već treći ukupni spoljno-trgovinski partner Srbije, što je, ističe, do pre neku godinu bilo nezamislivo.

Vučić je podsetio da je sinoć dočekao još 500.000 kineskih vakcina na aerodromu, te istakao da je Srbija još pre godinu dana, kada je izbila epidemija korone i u našoj zemlji, imala veliku podršku Kine, koja joj je dopremila opremu, respiratore, ali i ljude koji su napravili dve laboratorije.

- I danas nam najviše pomažu sa vakcinama - naglasio je Vučić. Zato je zamolio kinesku ambasadorku da prenese izraze njegove najdublje zahvalnosti predsedniku Kine i da mu kaže da se “jedna mala zemlja i njen predsednik ponose tom saradnjom i ističu to na svakom mestu”.

Vučić je dodao da je sada na nama da ubrzamo vakcinaciju, jer vakcina ima dovoljno.

- Imamo sada i različite mutacije i nove vrste, i od presudnog je značaja da što više ljudi vakcinišemo i revakcinišemo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode