MAJA GOJKOVIĆ O OBRAĆANJU PREDSEDNIKA: Poslata jasna poruka da je država spremna za borbu protiv organizovanog kriminala

Tanjug

06. 03. 2021. u 23:20

PORUKE predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rezultati nadležnih državnih organa jasna su potvrda spremnosti i ozbiljnosti države da odlučno nastavi borbu protiv organizovanog kriminala, koji ugrožava stabilnost čitavog našeg društva.

МАЈА ГОЈКОВИЋ О ОБРАЋАЊУ ПРЕДСЕДНИКА: Послата јасна порука да је држава спремна за борбу против организованог криминала

Foto Ministarstvo kulture

To je izjavila potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posle večerašnjeg obraćanja predsednika Vučića.

- Ovo je ujedno i prekretnica u daljem obračunu sa kriminalnim grupama i borbi protiv sprege kriminalaca sa pojedinim strukturama u državnim institucijama. Postignuti rezultati i snažna poruka da nema zaštićenih i da će svi koji su uključeni u kriminalne radnje bez izuzetka snositi zakonske sankcije najbolji je odgovor svima koji su mislila da Srbija nema snage za ovu borbu -, poručila je Gojković povodom državanja sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, ona je istakla da pruža punu podršku predsedniku Srbije i svim državnim organima u odlučnoj nameri da se do kraja izbori sa mafijaškim grupama, svesni svih rizika i opasnosti koje ta borba nosi, jer, kako je istakla, ''svi znamo da se organizovani kriminal neće lako povući i odustati od ogromnih interesa koje ima''.

''Očekujem da će državni organi nastaviti sa prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem pune istine, i pre svega, motiva nelegalnog prisluškivanja predsednika Republike Srbije, bez ikakvog pravnog osnova, kao i ko je pratio i ugrožavao porodicu predsednika. Kao i svi građani zgrožena sam svim onim što se dešavalo, a što je večeras celokupna naša javnost mogla da vidi'', navela je Gojković.

Dodala je da je, bez obzira na svirepost slika koje smo gledali, uverena da je zaista važno što su građani imali prilike da se sami uvere koliko su opasne ove kriminalne grupe i za društvo, državu, stabilnost i našu budućnost.

- 'Sigurna sam da građani Srbije prepoznaju napore predsednika i svih profesionalnih i odgovornih službenika da se stane na putu ovom zlu, jer Srbija ne može biti mesto za njihove prljave poslove! - istakla je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad