ČAROBNA SRBIJA NA DOHVAT RUKE: Naša zemlja ima veliki potencijal za razvoj turizma i privlačenje gostiju

VN

30. 07. 2020. u 07:00

SRBIJA godinama unazad osvaja srca turista prirodnim lepotama, kulturom i istorijom, ali i etno--gastronomskom ponudom. Turističke agencije Srbije za ovo leto pripremile su niz maštovito osmišljenih tura, poput "Tajanstvene istočne Srbije", "Misterija juga" i "Kraljevskog uživanja", kako bi domaći gosti na nov, interesantan i drugačiji način doživeli Srbiju.

ЧАРОБНА СРБИЈА НА ДОХВАТ РУКЕ: Наша земља има велики потенцијал за развој туризма и привлачење гостију

Foto VN

Prepoznajući značaj ove inicijative, Privredna komora Srbije, radi unapređenja i podrške razvoju domaćeg turizma, predstavlja neke od najinteresantnijih ponuda agencija Glob Metropoliten Tours i Robinson Travel, hotela Aquastar Danube iz Kladova i agencije Panacomp Wonderland Travel, koje su članice Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Agencija Glob Metropoliten Tours ponudom za ovo leto otkriva najlepša mesta Srbije, a paketi obuhvataju jednodnevne ture, poput posete Mionici uz tradicionalnu zakusku, istraživanje veličanstvene Đerdapske klisure, krstarenje gliserom Dunavom, obilazak nacionalnog parka u pratnji rendžera i posetu vidikovcu Kladovo. U ponudi su se našli i dragulji istočne Srbije - Gornjak, Krupajsko vrelo, Manasija i Lisine, koji se mogu obići u julu i avgustu, a za ljubitelje vina, tokom leta i u septembru, na raspolaganju su ture koje će na najlepši način predstaviti domaća vina. Posebno se izdvaja obilazak Palića, Novog Sada i Sremskih Karlovaca, uz degustaciju u vinariji "Zvonko Bogdan", dok su najbolja vina Negotinske Krajine, Knjaževca, Aleksandrovca i Topole predstavljena na turi "Putevima vina kroz istočnu i centralnu Srbiju".

Foto VN

Vikend-programi obuhvataju foto-safari, obilazak prirodnog rezervata Zasavica i vožnju katamaranom po Obedskoj bari, kao i vikend-izlete na Rtanj, jednu od najlepših i najtajanstvenijih planina Srbije. Za radoznale i ljubitelje istorije na raspolaganju je tura "Od neolita do Ginisa", koja istražuje Vinču i Avalu, uz posetu Muzeju rakije, degustaciju najboljih rakija i zakusku, dok četvorodnevni izlet "Putovanje kroz vreme" nudi obilazak Niša i prezentaciju starih zanata. Tura "Kraljevsko uživanje" vodi stopama srpskih vladara u obilazak Žiče, Studenice, Aleksandrovca, Uvca i Vrnjačke Banje, a već sam njen naziv obećava nezaboravan doživljaj.

VIKEND-TURE

"Tajanstvena istočna Srbija", "Misterije juga", "Kraljevsko uživanje" i "Čarobna Srbija na dohvatu ruke" samo su neki od programa koji će ove godine biti u ponudi, a obuhvataju jednodnevne, vikend ili višednevne ture, čije se cene kreću od dve hiljade do pedeset hiljada dinara. Pažljivo isplanirana jednodnevna ili višednevna putovanja za male grupe, individualce i one sa avanturističkim duhom realizuju se uz poštovanje svih zdravstvenih preventivnih mera i propisa u vezi sa kovidom 19.

Foto VN

"Putovanja koja menjaju percepciju" su kombinovani programi u ponudi ove agencije namenjeni onima koji žele da dožive nešto drugačija iskustva, kao što je "Joga vikend na Rtnju", koji obuhvata dvodnevno druženje sa sertifikovanim joga učiteljem ili vikend-turu "Put ka vitkom i zdravom telu" u Vrnjačkoj Banji.

"Mozaik Srbije", nakon sedmodnevnog obilaska više gradova i prirodnih lepota Srbije, poput Bajine Bašte, Uvca, Perućca, Đavolje varoši, Niša, Zaječara, Negotina, Kladova i Golupca, ostavlja mozaik utisaka kao uspomenu, dok druga tura "Kosovo i Metohija" nudi četvorodnevnu posetu Kosovskoj Mitrovici, Prištini, obilazak Prizrena, Velike Hoče, Gračanice i Gazimestana.

Foto VN

Agencija Robinson Team predstavlja lepotu domaćih reka organizacijom krstarenja Dunavom i Drinom. Dunavsko krstarenje na nesvakidašnji način otkriva uzbudljivu istoriju i tradiciju tvrđava i naselja Podunavlja, dok je u drinskoj avanturi najimpresivniji deo 50 kilometara dugačak potez od Perućca do Višegrada, gde se tura završava, a posetioci imaju mogućnost da se dive Andrićgradu i ćupriji na Drini.

Krstarenje uz hotelsko noćenje nudi i Aquastar Danube, hotel u Kladovu, a tura započinje ukrcavanjem na kruzer u Beogradu. Tokom celodnevne plovidbe Dunavom posetioci obilaze Golubac, Đerdapsku klisuru, Tekije i Kladovo. Nakon slobodnog dana za obilazak Kladova i boravka u hotelu, sa velnes i spa centrima, posetioci u povratku obilaze Arheološki muzej Đerdapa, Hidroelektranu "Đerdap", Lepenski vir i Golubačku tvrđavu.
"Čarobna Srbija na dohvatu ruke" je maštovito osmišljena turistička ponuda agencije Panacomp Wonderland Travel, koja preporučuje odmor ili kraći boravak u odabranim seoskim turističkim domaćinstvima, kućama za odmor, konačištima, apartmanima, etno-selima, kojih je u ponudi više od 250.

PO DESETORO U AUTOBUSIMA SA 20 MESTA

"Naši izleti, vikend i sedmodnevni programi pripremljeni su u skladu sa svim zvaničnim preporukama i propisima u vezi sa kovidom 19. Putovanja se organizuju u malim grupama, do 10 putnika, prevoznim sredstvima koja su kompletno dezinfikovana i imaju 20 sedišta, tako da je obezbeđen adekvatan razmak između putnika. Svim putnicima su na raspolaganju zaštitne maske, kao i dezinfekcioni sprej pre svakog ulaska u vozilo. Tokom boravka, obroci se poslužuju u baštama ili odvojenim delovima sala, a sobe se dezinfikuju pre ulaska i redovno za vreme boravka. Kao dodatnu meru, koristimo i therapyair aparat koji je uključen u autobusu i zajedničkim zatvorenim prostorima", ističe Mirjana Maljković, vlasnica Glob Metropoliten Tours-a.

Foto VN

Foto VN

U zavisnosti od odabrane destinacije, na raspolaganju su raznovrsni izleti i sadržaji kao što su splavarenje, veslanje na dasci, planinarenje, vožnja brdskog bicikla, uspon uz stenu, ziplajn spust, vožnja čamcem, istraživanje kanjona i pećina, obilazak turističkih znamenitosti i manifestacija, velnes i spa sadržaji, sakupljanje lekovitog bilja i šumskih plodova, jahanje konja, radionice starih zanata i rukotvorina i kulinarske radionice.

Foto VN

Za avanturiste je idealan trodnevni paket-aranžman - poseta Nacionalnom parku Tara ili poseta Pirotu i Staroj planini. Boravak na Tari nudi pešačenje planinarskim stazama, sa vidikovcima s kojih se pružaju najlepši pogledi na kanjone reke Drine, vožnju kajaka na jezeru Velika brana, posetu manastiru Rujno, vožnju brodom kanjonom Drine sa tradicionalnim ručkom ili posetu ergeli konja i obuku jahanja. Tura koja obuhvata posetu Pirotu i Staroj planini nudi pešačke ture i obilazak vodopada koji se nalaze na ovoj planini, kao i biciklizam, a dopunjeni su posetom Pirotu, tokom koje posetioci mogu da se upoznaju sa tradicijom izrade ćilima i "peglane kobasice".

Foto VN

Ova agencija nudi i turističko istraživanje gradova u Srbiji, tako da u ponudi ima i paket-aranžman za trodnevni boravak u Novom Sadu i razgledanje znamenitosti grada sa lokalnim vodičem, obilazak Muzeja Vojvodine, Petrovaradinske tvrđave, a na zahtev je moguće i organizovanje posete autentičnom salašu sa tradicionalnim ručkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju