NAŠI DŽEMOVI SA VIŠE VOĆA: "Čuvarkuća" - dragocena podrška i dokaz pravog kvaliteta proizvoda "Vrtlara"

J. Su. - S. B.

29. 10. 2020. u 10:44

SOKOVI od paradajza, brokolija i jabuke, ajvar i pekmezi "Vrtlara" iz Malog Iđoša okitili su se žigom "Čuvarkuća". Dokaz da su domaći i kvalitetni stekla su tri ukusa paradajz soka - ljuti, blagi i sa celerom, dva soka od brokolija i jabuke u slanoj i slatkoj varijanti. I ljuti i blagi ajvar od pečene paprike, kao i pekmezi od šljive, kajsije, maline, smokve i jagode. Sve je to deo projekta "Stvarano u Srbiji" Privredne komore Srbije.

НАШИ ЏЕМОВИ СА ВИШЕ ВОЋА: Чуваркућа - драгоцена подршка и доказ правог квалитета производа Вртлара

Foto promo

U "Vrtlaru" ističu da je ovo najdragocenija potvrda kvaliteta proizvoda i podrška za male proizvođače u prehrambenoj industriji. Zahvaljujući ovom žigu, proizvodi, koji su odličnog kvaliteta, pravljeni po tradicionalnoj recepturi uz moderne tehnologije i od domaćih sirovina, biće vidljiviji potrošačima koji umeju da prepoznaju i nagrade dobar kvalitet.

- Mi smo mali proizvođači domaćih prehrambenih proizvoda izuzetnog kvaliteta, po kojima je Srbija poznata - kaže Branislav Sekulić, vlasnik "Vrtlara". - Svi naši proizvodi su bez konzervansa, aditiva i drugih dodataka i spadaju u kategoriju zdrave hrane. Sokovi od brokolija i jabuke sadrže 51 odsto brokolija i 49 odsto mutnog soka od jabuke. Naši džemovi imaju najviši sadržaj voća, od 65 do 85 procenata. Ajvar se priprema od 100 odsto pečenih paprika, koje se ručno gule i pripremaju u suncokretovom ulju, dok se sok od paradajza priprema od pasiranog paradajza, a njegov kvalitet su prepoznali čak i potrošači u Americi.

Ova porodična kompanija, koja je započela poslovanje od jednog plastenika, danas sarađuje sa oko 30 kooperanata u okolini Malog Iđoša. Njihovi proizvodi su prisutni na 12 tržišta Evrope i sveta. Ipak, kako kažu, najvažnija im je vidljivost, prisustvo i konkurentnost na domaćem tržištu.

Foto promo

- Izuzetno nam je važno da naš proizvod zaista bude drugačije obeležen i samim tim prepoznatljiv na policama trgovinskih lanaca u odnosu na druge proizvode - objašnjava Sekulić. - Svako skretanje pažnje i dodatna vidljivost su dobrodošli. U kompaniji stalno osmišljavamo nove proizvode sa kojima će u narednom periodu, nakon završenog testiranja, konkurisati za žig "Čuvarkuća". Našu saradnju sa kooperantima odlikuju kontinuitet i fer poslovanje.

Tu su i mladi poljoprivrednici, od kojih otkupljuju sirovinu po fer uslovima. "Vrtlari" garantuju izvesnost poslovanja i cenu.

- Zauzvrat dobijamo vrhunski kvalitet sirovina za naše proizvode i kontinuitet u proizvodnji - objašnjava Sekulić. - Pokretanje ovakve akcije je poruka malim proizvođačima da nisu sami. U Srbiji je nastala nova generacija mladih privrednika i preduzetnika, koji su povezali modernu tehnologiju i tradicionalnu recepturu i na tržište iznedrili proizvode odličnog kvaliteta kojima je ovakva podrška, u vidu žiga "Čuvarkuća", izuzetno značajna.

 

Foto promo

PODRŠKA KOMPANIJE DM

Kao preduzetnici, važno nam je da inoviramo našu ponudu novim proizvo­dima, a svaka podrška u toj oblasti nam dragocena - ističe Branislav Sekulić, vlasnik "Vrtlara". - Zbog toga ­smo se priključili "dm Inkubatoru", projektu koji je realizovala kompanija dm, u saradnji sa USAID Projektom za kon­kurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Orga­nica. Kroz taj projekat smo sa timom oda­branih tehnologa i marketinških struč­njaka razvili nove proizvode kojih nema na našem tržištu, a rezultat ove krea­tivne saradnje je novi sok od brokolija i jabuke, koji će biti dostupan u dva ukusa - slatki i slani i koji se nalazi na policama svih "dm drogerija". Veoma smo zahvalni na sveobuhvatnoj podršci koju nam i danas pruža kompanija dm, koja je između ostalog, pokrila troškove prijave i korišćenja žuga „Čuvarkuća“ za naše proizvode iz „dm Inkubatora“.

ODLIČNA SARADNjA

PRIVREDNA komora Srbije, kao i Regionalna komora Južnobačkog okruga, od osnivanja kompanije 2016. godine, bila nam je uzoran partner u saradnji - napominje Branislav Sekulić. - Učešće na sajmovima, međunarodnim projektima i drugim aktivnostima u organizaciji PKS bilo nam je od velike pomoći u promociji naših proizvoda, pronalaženju poslovnih partnera i širenju poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere