POMOĆ ZA POSLOVANJE: Besplatni konsultantski program za preduzeća

J. Su. - S. B.

04. 01. 2021. u 10:38

CENTAR za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je mikro, mala, srednja i velika preduzeća i preduzetnike da se prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom Kovida 19.

ПОМОЋ ЗА ПОСЛОВАЊЕ: Бесплатни консултантски програм за предузећа

Ilustracija / Foto Depositphotos

Preduzeća koja budu izabrana za učešće u programu imaće jedinstvenu priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će onlajn analizirati njihove načine poslovanja i predložiti kako da unaprede biznis.

Takođe, firme će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali odranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne transformacije.

- Program Speed 2.0 je besplatan za sve i radi se o jednodnevnom besplatnom konsaltingu za mikro, mala, srednja i velika preduzeća i preduzetnike - objašnjava Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju CDT.

Predviđeno je da oko 200 kompanija prođe kroz konsalting program, da se analizira njihov rad i sagleda gde je najneophodnije i najbrže moguće unaprediti poslovanje: saradnja i komunikacija sa dobavljačima, sa potrošačima, marketing, poslovni modeli, rad sa različitih lokacija, naročito sada kada pandemija traje.

- Konsultant detaljno pregleda stanje u firmi i zatim daje svoje preporuke šta treba činiti dalje kada je konkretno preduzeće u pitanju - rekao je Nikolić.

Sve firme koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju.

Firme koje apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti. Kroz tu samoevaluaciju, dobiće uvid u to koliko su spremni za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije Kovid 19, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja obeleženoj digitalnom transformacijom. Program Speed 2.0 je razvijen uz podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Konsultanti CDT su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

TRANSFORMACIJA

DIGITALNA transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba