SAVETNIK ZA BRŽI OPORAVAK: Privredna komora Srbije započela besplatni program speed 2.0

J. Su. - S. B.

01. 02. 2021. u 11:57

CENTAR za digitalnu transformaciju je u novembru prošle godine započeo besplatni konsultantski program Speed 2.0 za mikro, mala i srednja preduzeća. Program je prevashodno namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom kovida 19.

САВЕТНИК ЗА БРЖИ ОПОРАВАК: Привредна комора Србије започела бесплатни програм speed 2.0

Foto: Printskrin

Kako kažu u Privrednoj komori Srbije, preduzeće koje se prijavi za program će imati jedinstvenu priliku da dobije iskusnog i sertifikovanog konsultanta koji će tokom celog jednog dana onlajn analizirati načine poslovanja i predložiti unapređenja.

Pomenuta unapređenja mogu da se odnose na proizvodne procese ili modele, na komunikaciju sa dobavljačima ili sa kupcima, na usavršavanje u domenu digitalnog marketinga, finansijski menadžment preduzeća ili bilo šta drugo što konsultant identifikuje kao problem.

- Do sada je stotinu kompanija sa uspehom prošlo kroz program i dobilo konsultantsku podršku, ali mesta još ima - govore u PKS. - Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih mogu da se prijave na sajtu centra za digitalnu transformaciju https://cdt.org.rs/home.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program će najpre imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti. Kroz tu samoevaluaciju će preduzeća dobiti uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju koje je izmenjeno zbog pandemije, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja koja je obeležena digitalnom transformacijom.

Rezultate tih upitnika će takođe koristiti konsultant da stekne preliminarni uvid u poslovanje kompanije i napravi plan pomoći. Program Speed 2.0 je, inače, razvijen uz svesrdnu podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)