I "KIRKOLINA" DOBILA ŽIG: "Čuvarkuća" i na čaju od lekovitog bilja i šumskih plodova

J. Su. - S. B.

02. 02. 2021. u 11:11

PROJEKAT Privredne komore Srbije "Stvarno u Srbiji" i kolektivni žig "Čuvarkuća", osim što su garant domaćeg kvaliteta i porekla, snažna su podrška i vetar u leđa malim i srednjim kompanijama da njihovi proizvodi budu još vidljiviji na tržištu i bliži potrošačima.

И КИРКОЛИНА ДОБИЛА ЖИГ: Чуваркућа и на чају од лековитог биља и шумских плодова

Foto Privatna arhiva

Porodična kompanija "Kirka farma" konkurisala je za žig, pa se među 450 "čuvarkuća" našao i čaj "kirkolina", proizvod nastao od domaćih mešavina lekovitog bilja i šumskih plodova, kao rezultat znanja i iskustva naših stručnjaka fitofarmacije.

U firmi očekuju da će za "kirkolinu", koja je na tržištu duže od dve decenije, kolektivni žig "Čuvarkuća" biti nova, čvršća spona sa kupcima i dodatna potvrda sigurnosti, kao i da će pozitivno uticati na izvozne rezultate. Kako ističu u kompaniji, kreiraju i novu listu proizvoda koje će kandidovati za "Čuvarkuću".

Foto Privatna arhiva

- Očekujemo da žig doprinese većoj prepoznatljivosti i širenju pozitivnog stava da Srbija zaista ima domaće proizvode odličnog kvaliteta, ali ne mogu da se približe potrošačima zbog agresivnog marketinga i nelojalne konkurencije - ocenila je Sandra Konstantinović, rukovodilac kontrole kvaliteta "Kirka Farm".

Prioriteti

PRIORITETI kompanije su proširivanje proizvodnog asortimana sa osloncem na tradiciju upotrebe lekovitog bilja, savremenu tehnologiju i znanje, uz poštovanje standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, povećanje konkurentnosti preduzeća, briga o zaposlenima kao i široj zajednici kroz učešće u projektima koji doprinose poboljšanju kvaliteta života i zaštite životne sredine.

- Nosici žiga na neki način stvaraju i veliku zajednicu domaćih proizvoda koji, kao deo projekta "Stvarano u Srbiji", mogu zajednički da se predstavljaju na promocijama i lakše odgovore poslovnim izazovima.

Foto Privatna arhiva

Za kvalitetan proizvod, prepoznat i prihvaćen na tržištu, originalan i različit od drugih, po njenim rečima, neophodni su timski rad, znanje i veštine, stručnost i marljivost, saradnja sa naukom i institucijama, primena inovacija i dobar marketing.

Kako Konstantinović podseća, "Kirku" su pre više od tri decenije osnovali bračni par Slavica i Slobodan Janjušević i nazvali je po čarobnici iz grčke mitologije koja je lepotom zanela i opčinila Odiseja. Višegodišnje iskustvo u oblasti fitofarmacije svrstalo je "Kirka farmu" u red vodećih proizvođača fitopreparata i dijetetskih proizvoda, pa se danas može pohvaliti širokim asortimanom proizvoda od različitih vrsta biljnih čajeva i sirupa, biljnih ekstrakata, do bebi i kozmetike za odrasle.

Čajeve najviše izvoze na tržišta regiona, a "Kirkini" proizvodi stižu i do potrošača Švedske, Češke, ali i daleke Australije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna